Dobry den,
minulou sezonu jsem v jednom velkem hobby retezci zakoupil 5 sazenic s oznacenim F1, z toho 4 prezily. Ikdyz je prodavali jako jednu odrudu, tak slo poznat podle plodu na prvni pohled, ze jde o dve ruzne odrudy (2 a 2). Te jedne odrude nedozravalo rajce okolo stopky, coz se mi moc nelibilo.
Pak jsem mel dve biftekova rajcata ze seminek od babicky, rekl bych, ze to byl nejspis beefmaster. A pak jsem jeste v pulce sezony zasadil jeden zalistek z mini SM.Takze zkusenosti malo. Babiccina jsem zasel az ke konci brezna a navic zustala dlouho v kelimkach ve stinu, takze se urodilo jen par rajcat a z mini SM jsem taky sklidil dohromady tak 10. Vsechna rajcata jsem dost opiplaval - jinymi slovy me pece o ne hrozne bavila (celkove mam dst kladny vztah k rostlinam).
Do roku 2014 jdu vyzbrojen zkusenostmi uzivatelu tohoto fora a tou kapkou zkusenosti z minuleho roku..
Planuju pestovat nasledujici odrudy:
black krim (zakoupeno 5 semen na aukru, ktera obchodnik nakoupil v Anglii, takze buh vi, co vyroste:)
bejbino F1
stupicke polni
gold krone
mini kumato (semena vybrana ze zakoupenych rajcat)
mini san marzano (ze sklizenych rajcat)
babiccin beemaster(?)
perun (jen jednu rostlinku, mam seminka z balkonoveho pestovani)
zlatava
Pak mi minuly rok hrozne chutnala jedna koupena cherry rajcatka, tak jsem z nejchutnejsiho vybral seminka, takze zkusim. A taky jsem jeste loni na balkonu pestoval rajce, kdy jsem vyloupnul seminko z nejakeho kupovaneho rajcete a plody mi moc chutnaly, ikdyz slupka byla malinko tuha, tak zkusim jeden kousek. Dohromady budu pestovat zhruba 25-30 rostlin, prevazne pro primy konzum a co se nesni, to zkecupuju:)
Je mozne, ze jeste pridam, ale nechci nejak blaznit a investovat do seminek moc penez, precijen jeste nejsem zas tak zbehly v pestovani teto plodiny.
Snad jen dodam, ze budu pestovat vse venku na zahrade.