Po minuloročnej ľadovej apokalypse, keď mi ostali len neznáme odrody, ktoré pestujeme po desaťročia som sa rozhodol, že predsa len rozšírim svoju paletu odrôd.
Budem vysievať tri staré klasické odrody, ktoré neviem identifikovať. Z toho jeden je typ býčie srdce (mám podozrenie na maďarskú odrodu ökörszív) a dve beefsteakové (nemám poňatia)
Okrem toho cherry:
Amy´s Sugar Gem, Camp Joy (nové), Isis Candy Cherry, God Love (nové), Gardeners Delight (nové), Flamme, Tennessee Yellow (nové - dostal som ako darček :)), Cerise Orange, Ildi, Brown Berry (nové), Black Plum (nové), Black Cherry, Super Snow White, Tomato Berry F1 (nové)
Veľkosťou klasické paradajky:
Sasha Altai, Legend (nové), Kimberly (nové), Heinz H9129 (nové), Dona (nové), Black Zebra, Green Zebra, Amish Gold
Beefsteak:
Brandywine OTV, Anna Russian, Kellogs Breakfast (nové), Elba, Paul Robeson, Black from Tula
Kde som do zátvorky uviedol, že nové, tak tie budem skúšať prvý rok. Musel som rozšíriť sortiment cherry, keďže domácim to začalo extrémne chutiť a vyžadovali si to. Veľkostne bežné sa tiež jedia a chceli ich, ale moja láska k veľkým ich netrápi. Nepáčia sa im, tak mám smolu :D Rovnako sa im neveľmi pozdáva každá farba iná ako červená.
Po minulom roku som sa nadobro vzdal Čierneho princa (Black Prince), ktorého dosť často u nás po trhoch predávajú ako Kumato. Nerástlo a praskalo pokým ho ľad nezničil. Vyradil som Karbon (Carbon), aj keď by som sa k nemu rád vrátil, ale neodložil som si semená. Federle som skúsil prvý a posledný krát. Osvedčila sa Roma, ale ešte som sa nerozhodol či ju vysadím. Skúšal som druhogeneračné semená hybridov Cherolla a Pollicino. Rozdiely boli medzi rastlinami veľké, tak som ich škrtol. Starý rodičia sa držia Stupických, tak ich budú mať, ale ja nie. Zas sadím veľa odrôd a pravdepodobne sa všetky neudržia hoci som ich vyberal pozorne a hľadal referencie. Iné prostredie a podmienky spravia svoje a možno bude zas jedno veľké sklamanie.
Sklamaný som už bol dosť, keď som si nevedel zohnať Sladkaju devochu.