Rajčata pro sezónu 2014

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?) 
26.1.2014 19:11

Tomatoberry má "na svědomí" Tokita Seed Company z Japonska. Neznám licenční "politiku" semenářského lobby, ale pokud je ta odrůda ve světě populární, tak se nedivím že se objevují "podobné" odrůdy, dokonce si myslím že nová Semácká odrůda bude taky něco takového, byť se o hybrid nejedná.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 26.1.2014 19:45

Mirku, máte pravdu, jsou si asi podobné, ale pravděpodobně pouze tvarem. Ale chuť je důležitější, alepoň pro mne. Pokud jde o tvar, nejsem ani schopen vyjmenovat všechny odrůdy, které jsou podobné např. Tornádu F1.

Mr Big

Tad - (12) - 1.186 (?), 1.2.2014 23:09

Ja mám kúpenú Enygmu F1 ktorá by mala byť vysoko odolná k ochoreniamindecision. Z menej tradičných mám nové napr. white cherry, sweetie a goldene konigin.

Enygma F1
Enygma F1

host - 228.250 (?), 7.2.2014 15:55

Som v podstate začiatočníčka, prepadla som pestovaniu paradajok minulý rok, ako som objavila túto stránku.

Takze dakujem vsetkym za prispevky, ktoré čítam neustale. Som zo severneho Slovenska, takze tepla tu nemame vela, ale tesim sa z kazdej paradajky, ktora dozreje :-)

Kedze toto je moj druhy rok pestovania rozhodla som sa aj ja ze vyskusam nejake nove odrody a to: Black russian, Green Zebra, Tomatoberry Garden, Ildi, Cherry Roma, Bejbino, tumbiling tom red.

Z minuleho roka: Tornado - ostava

Vilma - pre mna nie moc chutna odroda

Kedze chcem z kazdeho na balkon v bytovke neviem, kde to dam :-D.

Som zvedava na tie chute pri tych pre mna atypickych farbach.

Mate niekto skusenosti s Cherry Roma a Black Russian?

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 4.151 (?), 7.2.2014 19:09

Black Russian pěstuji již několik let a jsem s ním spokojený. Chutná celé rodině a úroda je vždy dobrá. Rostlina je trochu mohutnější ve srovnání např. s Tornádem, Bejbinem nebo Stupickým. Od té doby co jej pěstuji, tak jsem vyzkoušel několik desítek odrůd a některé vyřadil ze své vysadby, ale o vyřazení Black Russian zatím neuvažuji. Cherry Roma jsem pěstoval 1rok a dost, protože nikomu moc nechtnalo. Nevím ale, jak u Vás dozraje já pěstuji v n.v. 220m. Výhodou u Bl.Russian by mohlo být, že zraje mezi prvními u nás většinou koncem června.

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 7.2.2014 19:39

Má niekto osobnú skúsenosť?: Corianne F1 – typicky italské San Marzano rajče s nádherným rajčatovým aroma. Díky pevné dužnině se tento dlouhoplodý druh ideálně hodí k vaření a grilování.

host - 224.63 (?), 7.2.2014 20:13

Pestoval niekto sungreen? Vraj uuuplne zelene a sladke!

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 7.2.2014 20:34

Ze zcela zelených rajčat jsem pěstoval zatím pouze Samocvet Izumrudny  a pro letošní sezonu mám připraven ještě Samocvet Nefritovy.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 8.2.2014 7:09

Zdenci, a jak Vám chutnal? Já ho měl předloni venku ale byl hodně háklivý na výkyvy počasí, chuťově však výrazný a řekl bych že ojedinělý. Green zebra je proti němu jalovisko-zelenisko (můj názor), zvažuji že ho letos prubnu ve skleníku. 

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 8.2.2014 11:00

Chuťově byl velmi zajímavý, ovšem jak píšete opravdu je háklivý na počasí. Já ho měl pouze ve skleníku a přesto hodně praskal, dá se říct že pomalu každý plod praskl. Této odrůdě byla pro její originalitu věnována nadměrná pozornost, takže se plody nestačily kazit a byly hned snědeny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz