Rajčata + papriky + okurky ve skleníku
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.147 (?), 22.4.2013 0:18
Ano máte plnou pravdu, jenže ten rozdíl je v tom, že oni musí pěstovat odrůdy ,které vypadají 100% a dlouho vydrží - chuť je až na druhém místě o tom je ten rozdíl. Jinak chemie do těch rajčat jde minimálně, jenže o tom to není je to o tom utrnout si rajča a sníst ho...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 6.3.2013 19:51
Rajčata celý rok nekoupím. Zkušenost mám jen se svými výpěstky a to jak z venku, tak ze skleníku a při stejné odrůdě nevidím v chuti rozdíl. Nedobrá zkušenost pana Vashka může být dána volbou odrůdy, nadměrným hnojením, hustým sponem s nedostatečným osluněním, ev. nevhodným sklem skleníku??
Ve vyšších polohách obvykle rajčata venku ani nedozrají a nezbývá než pěstování ve skleníku. Samozřejmě je vhodné mít dva skleníky, aby plodiny byly rozdělené. Suchý na rajčata a vlhký na okurky. Kdo z nás to má? Sama bych při svém pracovním nasazení ani dva skleníky nezvládla. Jiřina
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 6.3.2013 20:05
Asi největší problém španělských a možná i některých českých skleníkových rajčat je volba odrůdy. Z pěstování předem vyřazuji odrůdy, které mají uvedeno v kolonce skladovatelnost LSL (Long Shelf Life). V přírodě i v životě je vždy něco za něco.
Některým známým však tyto odrůdy pěstované jako domácí rajčata nevadí, není každý tak náročný na chuť. Náročnější než já jsou moje děti, těm nechutnají moje rajčata koncem října, protože již není sluníčko. Jiřina
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.77 (?), 14.4.2013 23:10
Rajčat a přece nesmí zmoknout-nesmí na ně pršet, jinak dostanou plíseň..tak je lepší je pěstovat ve foliovníku, či skleníku..
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|