Rajčata + papriky + okurky ve skleníku

host - 167.77 (?)
14.4.2013 23:10

Rajčat a přece nesmí zmoknout-nesmí na ně pršet, jinak dostanou plíseň..tak je lepší je pěstovat ve foliovníku, či skleníku..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 6.3.2013 19:59

To nebylo na Vás, to bylo na p. Vashka

host - 235.147 (?), 22.4.2013 0:18

Ano máte  plnou pravdu,  jenže ten  rozdíl je  v tom,  že oni  musí pěstovat  odrůdy ,které vypadají   100%  a    dlouho vydrží  -   chuť je  až na druhém  místě o  tom je  ten rozdíl.  Jinak chemie  do těch rajčat jde  minimálně,  jenže o  tom to  není je  to o tom  utrnout si  rajča a  sníst ho...

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 6.3.2013 19:51

Rajčata celý rok nekoupím. Zkušenost mám jen se svými výpěstky a to jak z venku, tak ze skleníku a při stejné odrůdě nevidím v chuti rozdíl. Nedobrá zkušenost pana Vashka může být dána volbou odrůdy, nadměrným hnojením, hustým sponem s nedostatečným osluněním, ev. nevhodným sklem skleníku??

Ve vyšších polohách obvykle rajčata venku ani nedozrají a nezbývá než pěstování ve skleníku. Samozřejmě je vhodné mít dva skleníky, aby plodiny byly rozdělené. Suchý na rajčata a vlhký na okurky. Kdo z nás to má? Sama bych při svém pracovním nasazení ani dva skleníky nezvládla. Jiřina 

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 6.3.2013 20:05

Asi největší problém španělských a možná i některých českých skleníkových rajčat je volba odrůdy. Z pěstování předem vyřazuji odrůdy, které mají uvedeno v kolonce skladovatelnost LSL (Long Shelf Life). V přírodě i v životě je vždy něco za něco.

Některým známým však tyto odrůdy pěstované jako domácí rajčata nevadí, není každý tak náročný na chuť. Náročnější než já jsou moje děti, těm nechutnají moje rajčata koncem října, protože již není sluníčko.  Jiřina

host - 167.77 (?), 14.4.2013 23:10

Rajčat a přece nesmí zmoknout-nesmí na ně pršet, jinak dostanou plíseň..tak je lepší je pěstovat ve foliovníku, či skleníku..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 133.163 (?), 15.4.2013 8:07

Ve skleníku nebo foliáku sice neprší ale je tam vhkost taková, že jsou na listech rajčat kapky vody, zvlášte pokud jsou společně s okurkami nebo paprikami. Suchý vzduch je potřeba k tomu aby listy nebyly vlhké a to v obyčejném skleníku nebo foliáku nedocílíte, zvláště pokud jsou velké rozdíly mezi nočními a denními teplotami. To už je lepší pěstovat je v tunelu kde na ně "jen" neprší, skleník se na noc zavírá (alespoň u mne).

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 2.56 (?), 7.3.2013 6:30

Souhlasím s názorem p.Jiřiny. Pěstuji rajčata a okurky ve skleníku i venku už 30 let a chuťově se rajčata neliší. Do skleníku dávám hlavně drobná rajčata, nebo nějaké novinky. Nevím kolik let pěstuje zeleninu p. Vashek, ale názor, že rajčata ze skleníku jsou mdlá je nesmysl.

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 6.3.2013 20:04

Teď trochu k tématu: Okurky mají raději vlhko, teplo a rozptýlené světlo, zatímco rajčata při velkém teple ztrácejí květy a velké vlhko zvyšuje riziko napadení plísní. Osobně to dělám tak, že mám okurky oddělené igelitem vzadu, vpředu mám vše ostatní, tam větrám.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 6.3.2013 20:50

Zajímavý nápad yes

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 9.2 (?), 6.3.2013 21:13

Zkusím to k subjektu. Nemám dobrou zkušenost s pěstováním rajčat ve skleníku. Rostou bujně, plodí nic moc. Papriky a okurky tam mít musím, neb by v červenci venku zmrzly. Snášejí se dobře, plodí dobře, nestěžovali -ly si. Kdysi míval otec velký fóliovník a v něm měl všechny tři. Úroda byla dobrá u všech. A teď babo raď. Mám dojem, že příčinou úspěchu pěstování rajčat ve skleníku je malá zálivka. Švagr má rajčata ve skleníku, plodí mu dobře a když tam přijdu, země je jak popel.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz