Rajčata + papriky + okurky ve skleníku

host - 239.7 (?) 
6.3.2013 18:06, zobrazeno: 60656x

Letos budeme poprvé pěstovat vlastní zeleninu ve skleníku. Chceme zkusit pár paprik, okurek a havně rajčata. Každý z nich má určitě jiné požadavky na podmínky, např. tchýně tvrdí, že jí nikdy okurky s rajčaty dohrpmady nešly. Platí proto pro výsadbu určitá pravidla, jako např. okurky blíže vchodu atp?

Díky, Miky

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Vashek - (12) - 193.189 (?), 6.3.2013 18:12

Já po vlasní zkušenosti rajčata do skleníku už bych nedával a to z důvodu že nemají takovou chuť jako kdyby byli venku na sluníčku. Sice jdou rychleji ale za to jsou pak mdlé a nemají pořádnou chuť rajčete ani tak nevoní. Okurky jakékoliv doporučuji a papriky také, určitě si budete libovat jak vše roste před očima.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 6.3.2013 18:55

Nesouhlasím s předchozím příspěvkem. Několik rajčat pěstuji s okurkami a paprikami ve skleníku jistě dvacet let, vyroste vždy všechno. Poslední roky pěstuji ve skleníku jen chutnou drobotinu jako jsou Děvočky, Polličina, Bejbina a jak se všichni oblizují. Jinak rajčata potřebují sušší mikroklima než okurky. Okurkám vadí průvan, rajčatům spíš vyhovuje.  Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?), 6.3.2013 19:09

Rovněž se přikláním k názoru že by se rajčata neměla dávat společně s paprikami nebo okurkami spíše z důvodu různých nároků na prostředí než že by nebyla dobrá. Do skleníku papriky s okurkama, rajčata dejte ven na záhon nebo do nádob.

Vashek - (12) - 193.189 (?), 6.3.2013 19:12

At pani Jiřina nesouhlasí, ale pokud nechcete jíst blafi a někdo je na to zvyklí jakou dobu, dejte rajský ven! To co kupujete v obchodech za rajský tak je z většiny ze Španělska a viděli jste ty ohromný skleníky, jsou skoro jako celá Praha a větší. Ta zelenina nemá tolik chuti protože se vyhne přímému slunečnímu světlu a všechno je pod folií. Každej zahrádkář vám to řekne kdekoliv v nějaké kolonii ČZS. Jinak okurky je dobrý zalévat dost, ale ne uplně tak že budou celé od vody protože přes večer do rána neuschnou a hrozí pak napadením plísní a různými chorobami, totéž i s rajskýma když už si je tam dáte. Ale zkustety rajské dát i třeba jednu ven at poznáte ohromný rozdíl!

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 6.3.2013 19:22

Vážený pane Vashku, paní Jiřina pěstuje rajčata samozřejmě také venku a jen napsala své poznatky. Jednak paní zadavatelka nenapsala odkud je a v jakých podmínkách bude zeleninu pěstovat. Já pěstuji rajčata ve dvou sklenících a venku u zdi domu a také nepozoruji nějaké chuťové rozdíly u stejné odrůdy pěstované v různých podmínkách. Jinak ještě k dotazu, já mám pohromadě pouze rajčata a papriky a okurky mám ve fóliáku. Toť moje možnosti a zkušenosti. Vysočina 620mnm.

Vashek - (12) - 193.189 (?), 6.3.2013 19:35

To se klidně budu s Vámi hádat protože rozdíl je obrovský! Jenže když někdo jí deset let pořád stejný tak mu to už asi nepřijde. To jsou češi radši všeho hodně, ale bez chuti, než málo, ale s chutí. To je fakt jen v česku, no jeste si co uznáte za vhodný. Já radím pani né Vám! :)

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 6.3.2013 19:41

Samozřejmě, španělská rajčata jedí jenom Češi. Nikdo jiný by takové "blafi" nejedl :)

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3364) - 5.149 (?), 7.3.2013 7:16

Bez mučení se přiznám, že jsem čech (i když člověk nikdy neví wink ) a jím španělská rajčata. Jen poměr cena chuť se mi zdá dost velký. Kdyby byly levnější, tak bych je jedl ještě víc. Zdravím Miky (ho) a doufám, že je jí (jemu) po této diskuzi vše jasné.

Mr Big

host - 176.1 (?), 6.3.2013 19:41

Manželovi rodiče mají rajčata vždy ve skleníku, jsou výborná a s marketovými nesrovnatelná.

Možná jste měl špatnou odrůdu, která nebyla chutná, spíš než že by to bylo skleníkem.

A klídek, o co jde...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025