Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?) 25.10.2014 12:24
Dotazoval jsem se včera u semenářů v usa (mají v nabídce sortiment Sun... od Tokity?), ale bohužel zasílají jen u nich a do kanady. Navíc u semen rajčat není uveden "hybrid F1", takže o původu lze celkem pochybovat. Vycházím z předpokladu že Tokita jen tak do volného prodeje svá šlechtění nepustí. Možná je to tady vyjímka, ale... Něco málo jsem objevil v anglii, ale zda se jedná o némlich to stejné je otázka.
Kumato se sem-tam někde na netu objevuje, ale nejspíš to bude z dalších generací. Kumata. Vysetá ze semen ze zakoupených plodů, vypadají stejně jako originály, u Mini Kumata už je to ale zásadní rozdíl, vypadá to spíše na Black Cherry.
SEMácké Bibi, Mini, Valdo jsou jako novinky uvedeny na jejich stránkách, takže by měly být v prodeji. Mne nezaujaly a nadále se budu věnovat osvědčeným odrůdám.
Tomatoberry Grande jsem našel jen u jednoho dodavatele z anglie, určitě ho vyzkouším, Tomatoberry Garden z prvního přesevu je naprosto bezproblémové.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 25.10.2014 12:24
Dotazoval jsem se včera u semenářů v usa (mají v nabídce sortiment Sun... od Tokity?), ale bohužel zasílají jen u nich a do kanady. Navíc u semen rajčat není uveden "hybrid F1", takže o původu lze celkem pochybovat. Vycházím z předpokladu že Tokita jen tak do volného prodeje svá šlechtění nepustí. Možná je to tady vyjímka, ale... Něco málo jsem objevil v anglii, ale zda se jedná o némlich to stejné je otázka.
Kumato se sem-tam někde na netu objevuje, ale nejspíš to bude z dalších generací. Kumata. Vysetá ze semen ze zakoupených plodů, vypadají stejně jako originály, u Mini Kumata už je to ale zásadní rozdíl, vypadá to spíše na Black Cherry.
SEMácké Bibi, Mini, Valdo jsou jako novinky uvedeny na jejich stránkách, takže by měly být v prodeji. Mne nezaujaly a nadále se budu věnovat osvědčeným odrůdám.
Tomatoberry Grande jsem našel jen u jednoho dodavatele z anglie, určitě ho vyzkouším, Tomatoberry Garden z prvního přesevu je naprosto bezproblémové.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 25.10.2014 19:34
S hodnocením pana Mirka souhlasím i když jsem Sungold F1 ještě nikdy nejedl. Ale je to nejpopulárnější odrůda v Kanadě a USA. Každý ji chce pěstovat.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 29.10.2014 9:44
Já se vrátím k původní otázce: minulý víkend jsme ostříhal vijany z rostlin venku rostlých a ty vytrhal. Včera jsem obral rajčata z kýblovaných rostlin u chaty - měly svěšené listy, bhužel to vypadá, že mrazíky chytly i nějaké plody. Nevím proč, ale nehledám odrůdy mimo nabídku firem které jsou doma v ČR, a tak mi přišly odrůdy Bibi a Datlo výtečné. Když jsme dával ochutnávat "pozdní sklizně" (25.10), tyto vítězily - Strillo F1, Cherolla F1, Bejbino byly až výrazně horší. Bibi má tak tuhou slupku, že by to mohl být favorit na uskladnění na větvičce v kuchyni (tak jak to zkouší Mistr Biggg), ale protože je dík ostré špičce snadno rozpoznatelné a chutné i oranžové, nejspíše to neodzkouším. Po třech sezonách, kdy jsem neošetřoval proti plísni jsme tentokrát nedal na Moraváky ze suchých oblastí a rajčata mám ještě teď. Rok byl mimořádný, první mrazík přišel až teď o volnu. Protože nemám skleník, ukončil mi sezonu mrazík.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 29.10.2014 9:56
Njn, taky mne ranní šediviny donutily včera stejným způsobem ukončit polní kulturu a další zrání se bude konat pouze na lískách.
Navíc jsem od jenoho Strila vzal v neděli mladé zálístky do sklenice s vodou a přemýšlím o jejich uchování přes zimu s postupným množením řízkováním.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |