Rajčata 2025
|
|
 |
 |
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (279) - 210.156 (?) 30.1.2025 15:38
Obecne vzato, obdivjuju ze muzete pestovat vubec neco na balkone. Mam ho take, na zapad, ale kdykoli jsem neco zkousel pestovat, pustili se mi do toho svilusky. At to byli rajcata, libecek nebo trava. Zeminu jsem vzdy mel ze zahrady, nebo spis skleniku. Tam je ale jina vlhkost, na balkone mam i 40 jak na nej pere slunce, a sucho, to jim asi vyhovuje. Nepestuju tam uz nic. Pate patro. Jo, a muskaty? To byla miliarda molic nebo co. No, nejde mi to tam.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 10.3.2025 22:04
No vida, pak že to nejde. A bez umělého světla, že? Ty ho ale chceš hlavně na řízky, co si pamatuju. Blahopřeju.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.73 (?), 30.1.2025 11:10
Chtěla bych se zeptat zde pritomnych, jak hodnoti odrudu Appleberry? :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (279) - 210.156 (?), 30.1.2025 15:38
Obecne vzato, obdivjuju ze muzete pestovat vubec neco na balkone. Mam ho take, na zapad, ale kdykoli jsem neco zkousel pestovat, pustili se mi do toho svilusky. At to byli rajcata, libecek nebo trava. Zeminu jsem vzdy mel ze zahrady, nebo spis skleniku. Tam je ale jina vlhkost, na balkone mam i 40 jak na nej pere slunce, a sucho, to jim asi vyhovuje. Nepestuju tam uz nic. Pate patro. Jo, a muskaty? To byla miliarda molic nebo co. No, nejde mi to tam.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 113.180 (?), 30.1.2025 17:46
Všechnu tu havěť jste si přinesl v zemině ze zahrady. Pochopitelně se jí to na tom teplém balkoně líbilo, pěkně se tam namnožily. Chce to zeminu propařit v mikrovlnce o potom dát na 24 hodin do mrazáku. Taky jsem míval molice na sazenicích a pak jsem je přenesl na zahrdu. Když jsem se dotkl rajčat tak se ty molice všechny zvsdly a bylo tam úplně bílo. Tři měsáce jsem se na to bezmocně díval.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 30.1.2025 23:50
No to je vono! Na dospělce molic vysavač a na vajíčka a larvy líh. Vidíš, to mě nikdy nenapadlo. Díky za nápad.
Ovšem musím říct, že nějakou invazi molic na rajčata, ale ani na papriky, jsem na zahradě nezažil. Košťáloviny jsou jejich doména. Řepku nemám a ani není nikde okolo. Přezimují i na jahodách, celeru, samozřejmě vlaštovičníku a dokonce i jiných plevelech, třeba kozí noze. Ale chlupatá rajčata jim nedovolují naklást vajíčka, takže se tam vyskytují jen výjimečně. A neublíží. Nepřezimují, pokud vím, v půdě.
Jestli on není rozdíl v chování molic skleníkových a vlaštovičníkových. Tipnu si, že jo.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|