Sehnat pětilitrové kbelíky nebude žádný problém. Mám je slíbené z bývalého zaměstnání, kde se v kuchyni vaří pro 1200 strávníků. A když by to nevyšlo, lze bílé kbelíky koupit jak přes internet, tak i v Uni Hoby. Na barvě mně vlastně nezáleží, rostliny budu mít na balkóně SSV. Přesazování zatím neřeším, nejdříve půjdou každá rostlina do jednoho kelímku. Tam vydrží až do konečného vysazení. Teď zkusím sehnat nějaku drť jako drenáž až do výše přepadového otvoru proti přelití. Bude zalívat syn.
Pokud jde o ty operace, tak to pravé koleno zatím rehabilituji, denně chodím cca 2 km a cvičím. Na to druhé koleno jdu 6.6., takže budu mít čas vysadit po 15.5. ty rajčatové trpaslíky (asi 62 odrůd) a k tomu dám jednoho nebo dva Starty, kvůli porovnání chuti.
Já mám v ložnici ještě pár Ramalletů, pěstovaných na uskladnění. Pomalu je ujídám, vlastně si dělám to tradiční jídlo z Mallorky. Opeču v toustovači krajíčky chleba, potřu je čenekem, rajče rozkrojím a všechnu dužninu rozetřu na krajíc (zůstame jen ta tvrdá slupka), posolím a pokapu olivovým olejem.
Vladimír