Rajčata 2025

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 113.180 (?)
18.2.2025 14:45

No, původně jsem měl jít opravdu v dubnu, ale když jsem v Úrazovce řekl, že jdu v říjnu na pravé koleno do Surgalu, tak mně ten dubnový termín (na který jsem čekal od r.2022) škrtl s tí, že si mám jít i na druhé koleno do Surgalu. Vyšetřil si jeden termín pro nějakého kamaráda. Umí to a já jsem mu nahrál.smiley

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 2.2.2025 2:19

Takže takhle jsi to myslel? Jaký ale je mezi nimi rozdíl? Nejsem totiž jediný, kdo obojí chápe více-méně jako stejné věci. Materiál? Tvar? Velikost?

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 113.180 (?), 2.2.2025 8:19

Plast, tvar spíše jako hrnec bez uší, velikost 40 cm průměr, 40 cm výška (můj odhad). Něco podobného jako nádoba ve které se prodávají vzrostlé stromy. Přece si nedám na balkon takovou velkou potvoru. Bajaja roste spíš do šířky než do výšky. Pochybuji, že by se dal pěstovat jako převislý. Vysel jsem ho, protože jsem měl semena, ale když mám lepší micro dwarfy, tak ho klidně zruším než ho trápit v pětilitrovém květináči- to je ten důvod.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 2.2.2025 17:50

Dobrá, je to Tvoje rozhodnutí. Ale mé Starty a Bejbina a další tyčková rostou i v 7,5litrových plasťácích. A rodí. Kdybych to neměl tak daleko do Brna, přijel bych si pro něj. wink

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 113.180 (?), 16.2.2025 18:00

Za oknem mně pomalu rostou ty micro Dwarfy. Zatím je nechám tak, jak jsou. Pochybuji ale, že pro všechny (myslím tím od každého jednu rostlinu)  budu mít na balkoně místo. Rušit začnu při prvním přesazování. Zatím sháním vhodné nádoby- vyhovovaly by mně kbelíky 5 litrů, takové ve kterých je do velkých jídelen dodáván třeba kečup.

Vladimír

Micro Dwarfy
Micro Dwarfy

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 17.2.2025 19:45

Míval jsem přísun těchhle kyblíků z hospody. Ale hospodu prodali Vietnamcům, tak teď mám houby. Chtělo by to spíš bílé nádoby.

Kdy počítáš, že je budeš přesazovat? Předpokládám, že nejdřív do trochu větších nádob a pak teprve do těch koncových. Mám za to, že do těch koncových před tím, než půjdeš na tu druhou operaci. Říkal jsi v půlce nebo na konci dubna? Ale zdá se, že nerostou nijak rychle, takže by to mělo tak nějak vyjít.

Já jsem dneska slupnul asi poslední rajčatový salát z těch loňských, ale na 20.2. už plánuju první sklizeň těch letošních. Což na rozdíl od loňska bude nejmíň 6 rajčat: 3 Startky a 3 Bejbina. Kruh se mi hezky uzavírá.

Milan

17.2. Bejbina
17.2. Bejbina
17.2. Startky
17.2. Startky

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 113.180 (?), 18.2.2025 8:37

Sehnat pětilitrové kbelíky nebude žádný problém. Mám je slíbené z bývalého zaměstnání, kde se v kuchyni vaří pro 1200 strávníků. A když by to nevyšlo, lze bílé kbelíky koupit jak přes internet, tak i v Uni Hoby. Na barvě mně vlastně nezáleží, rostliny budu mít na balkóně SSV. Přesazování zatím neřeším, nejdříve půjdou každá rostlina do jednoho kelímku. Tam vydrží až do konečného vysazení. Teď zkusím sehnat nějaku drť jako drenáž až do výše přepadového otvoru proti přelití. Bude zalívat syn.

Pokud jde o ty operace, tak to pravé koleno zatím rehabilituji, denně chodím cca 2 km a cvičím. Na to druhé koleno jdu 6.6., takže budu mít čas vysadit po 15.5. ty rajčatové trpaslíky (asi 62 odrůd) a k tomu dám jednoho nebo dva Starty, kvůli porovnání chuti.

Já mám v ložnici ještě pár Ramalletů, pěstovaných na uskladnění. Pomalu je ujídám, vlastně si dělám to tradiční jídlo z Mallorky. Opeču v toustovači krajíčky chleba, potřu je čenekem, rajče rozkrojím a všechnu dužninu rozetřu na krajíc (zůstame jen ta tvrdá slupka), posolím a pokapu olivovým olejem.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 18.2.2025 14:26

Tak to jsem to poplet s tím dubnem. Sorry.

No, já mám ty černé kýble na čistě východním a čistě západním balkónech a musím je stínit. V létě je tam i přes 40°C. SSV bude v pořádku.

Jak's to popisoval, hned jsem na to dostal chuť. Je to fajn mít rajčata i v únoru. A olivový olej dělá zázraky. Díky jemu a červenému vínu mám krkavice prý o 15 let mladší než zbytek těla.laugh Dělali mi sono. Tak jen doufám, že jsou na tom dobře i ostatní cévy.

Milan 

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 113.180 (?), 18.2.2025 14:45

No, původně jsem měl jít opravdu v dubnu, ale když jsem v Úrazovce řekl, že jdu v říjnu na pravé koleno do Surgalu, tak mně ten dubnový termín (na který jsem čekal od r.2022) škrtl s tí, že si mám jít i na druhé koleno do Surgalu. Vyšetřil si jeden termín pro nějakého kamaráda. Umí to a já jsem mu nahrál.smiley

Vladimír

host - 236.5 (?), 18.2.2025 18:29

když jsem v Úrazovce řekl, že jdu v říjnu na pravé koleno do Surgalu, tak mně ten dubnový termín škrtl s tím, že si mám jít i na druhé koleno do Surgalu. Vyšetřil si jeden termín pro nějakého kamaráda. Umí to a já jsem mu nahrál.

Když si u auta vyměníte na levém kole ojetou pneumatiku za novou, je dobré dát si na pravé kolo gumu od stejné značky.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 18.2.2025 19:05

Ne, to srovnání nesedí. To je spíš o tom, zda jednu může nasadit jeden mechanik a tu druhou konkurence. A pneumatiky mají být identické, nejen jedné značky. Kdežto každé koleno je více méně originál a vyžaduje trochu jiný postup.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025