Což znamená, že další sezóna už nám strčila botu do dveří. Já začnu ještě dřív, příští týden. Vyseju keříčkové, nejspíš Maglia Rosu, Sofii, Mongolského Karlika a z tyčkových Start, Nelinku, Bejbino a Ailsa Craig. Můj sen je ochutnat první rajčata 29.2., ale pokud to bude později, vůbec nic se neděje. Chtěl bych mít jen jednu rostlinu od každé odrůdy, ale vysít musím víc semínek, jenže netuším, zda budu dost mentálně silný, abych pak zlikvidoval ty slabší. Nikdy předtím jsem to neudělal. A následně dostával "držťkovou" od manželky, že je toho moc. Více porcí.![sad sad](/obrazky/smajliky/sad_smile.gif)
Je také nejvyšší čas objednat semínka na jaro. Chci se podívat, jaké nové plísni odolné odrůdy se objevily na trhu. S Mírou už tvoříme sehraný tým, pokud by měl někdo zájem se připojit, není problém. Na profilu už mám emailovou adresu. Ale protože dva poslední roky jsem problémy s plísní neměl, přemýšlím i o poněkud větším neodolném kontingentu "ňamek". Třeba 10 rostlin a 20 odolných (ty pak i řízkuju). Tím ovšem nechci říct, že odolné odrůdy jsou méně chutné obecně. Namátkou Primabella, Honey Moon, Mountain Magic, Apple Berry Red (Míra říká, že i Orange) rozhodně na seznam chuťově skvělých rajčat patří. Na osmičku dosáhnou i Crokini, Rubylicious, Crimson Crush i Cocktail. A z keříkových Galahad a Defiant, ale jejich semínka se těžko shání (mám ale schované jejich F2 - i pro případné zájemce).
Milan HP