Rajčata 2024

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
13.9.2024 17:30

Blahopřeju, Miloši a Milane. Za sebe můžu říct, že ačkoliv neexperimentuju s nějakými novinkami, tak přesto jsem letos s úrodou velice spokojen. Nevypadalo to po nevítané návštěvě plísně bramboru moc růžově, ale lednice je nakonec "plná" zralých rajčat, co si víc přát. Semínka z G... vylupovat nebudu, koupím si normální osivo v obchodě, snad z toho nezchudnu. To spíš z předražené elektřiny nebo potravin.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.9.2024 17:30

Blahopřeju, Miloši a Milane. Za sebe můžu říct, že ačkoliv neexperimentuju s nějakými novinkami, tak přesto jsem letos s úrodou velice spokojen. Nevypadalo to po nevítané návštěvě plísně bramboru moc růžově, ale lednice je nakonec "plná" zralých rajčat, co si víc přát. Semínka z G... vylupovat nebudu, koupím si normální osivo v obchodě, snad z toho nezchudnu. To spíš z předražené elektřiny nebo potravin.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 158.138 (?), 13.9.2024 18:57
Tak ta srdce jsou, zdá se mi, chuťově méně výrazné, ale dobré. Super je, že mají velmi, velmi málo semen, hlavně tajga, samé maso. Určitě tedy každý rok po jedné rostlině budu dávat. Porovnával jsem s Angelle - zatím naše nej, a rubilicious, ty mne překvapily, jak jsem byl pryč a plody řádně dozrály, opravdu jsou velmi rajčatové chutné a zároveň sladké, super. A Tundru až zítra, jsem plný 😆.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 158.138 (?), 13.9.2024 19:40
A já myslel, Petře, že nějaké vyloupnete z G a G a něco si vyměníme.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.9.2024 10:11

Miloši, koupím klidně sáček semen a pošlu ti ho. Posílám rouby zdarma, takže nějaká koruna navíc není problém. V minulosti jsem vylupoval semínka z Rubinky, když ještě osivo nebylo v prodeji, Kumato, Sweet Milion a všechno bylo v dalším roce celkem normální. Ale z Thassosu jsem si před lety přivezl rajče z kterého jsem si také vyloupal semínka a další roky měla snad každá sazenice jiné plody. U Gardenberry by to byla velká škoda, kdyby se ztratily její přednosti. Goldkrone je tuctová sorta jejíž osivo snad tak drahé nebude. Navíc plody po dešti hodně praskají. Ovšem je specificky chutná.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 158.138 (?), 15.9.2024 12:33
No to zase ne, můžu si dovolit je koupit, jen jsem nechtěl podporovat nenazranost semenaru. Tedy pokud je uvidím někde, zakoupim. Přesto díky. Já teď, hlavně pro tchýni pěstuji Ildi, mraky plodů ale chuť tam není. Zkusím místo ní goldkrone, bude jen ráda pokud bude lepší, ona má ty žlutá ráda.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.9.2024 14:18

ILDI u mě už dávno překonalo chuťově právě Goldkrone. Ovšem po současných deštích venkovní zrající plody Goldkrone "explodovaly". Ne ale všechny, to musím přiznat. Gardenberry žádné. Každému také chutná něco jiného. Třeba po minulé sezóně jsem si vůbec nevyloupal semínka Green Tiger a nechybí mi. Co chutná mně, nemusí chutnat tobě a naopak. Kumato už jsem také z vyloupaných semínek nevyséval. Dva tři plody skvělé a zbytek mdlý. Kdo má ale místo, tak by to pro něj byla možná zajímavá odrůda na zkoušku.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2876) - 208.138 (?), 15.9.2024 19:53

Miloši, pokud sháníš žlutá cherry, budu moci nabídnout plísním odolnou nehybridní Sunviva. Neumím srovnat s Goldkrone, tu jsem nikdy neměl, ale Sunviva je dost sladká. Tedy je také náchylná k praskání, ale čekal jsem to horší, takže žádná katastrofa. Je to ovšem žirafa všech žiraf: prý dorůstá 5 - 15! metrů.

U mne letos prokázala odolnost proti Alternarii. Je docela dobře možné, že ještě přijde na řadu i PB. Počasí je pro ni ideální.

Milan HP

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 158.138 (?), 15.9.2024 20:40
Milane, díky za nabídku, připrav mi je, vyzkouším, a vypadá to že sortiment vybraných odrůd už budu mít hotov. Plán je mít většinu odolných plus naše nej plus nějaká srdce, abych aspoň polovinu úrody měl bio a co nejdéle do podzimu. Díky.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2876) - 208.138 (?), 16.9.2024 23:27

Máš je mít. Mám tu také, nebo spíš budu mít - semínka dělám až na podzim, nový odolný nehybridní biftek (není to sice srdce) Vivagrande. Ten jsem letos použil na zavaření, ale i syrový či v salátu je slušný, tak mezi 6 a 7. Má jednu výhodu: na rozdíl od mých cherry a koktejlů má i letos přijatelně slabou slupku. Navzdory tomu mi zatím nepraskalo. A také se osvědčilo proti Alternarii.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 210.156 (?), 17.9.2024 6:43

Milane, diky. Jeste uvazuji o odolnych Appleberry, jako alternativu za neodolne Gardenberry. (ani jedno jsem jeste nemel a chapu ze muzou byt chutove nesrovnatelne)  Jake mate s nimi zkusenosti? Bifteky asi uz ne, tech par srdci co vypadaji uzasne mi staci, bo bifteky u nas moc nejedou, my nejradsi cherry vetsi velikosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika