Rajčata 2024
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 63.168 (?), 7.3.2024 16:36
Pro letošní rok jsem se rozhodl, že do toho hlubokého pařeniště dám jen ty partenokarpické odrůdy rajčat. Všechny jsou determinantní- keříčkové. a tak jsem dál nepátral, jak vysoké budou. Až teď, kdy ta má sazenice i přes mé veškeré snahy přerůstá do velké výšky (zatím 60 cm) jsem si přečetl, že by rostlina měla být vysoká až 1 m, což asi nebude nic dobrého pro mé pařeniště.Asi ji budu muset při sázení částečně položit, aby se mně do toho pařeniště vešla. Bude s tím problém, protože rajčata vysazuji do otvorů v černé tkané textilii, takže jen na stojato do vyhloubených jamek. Hlubší jamky by asi nepomohly, protože budu potřebovat toto rajče snížit asi o 25-30 cm. Ještě že takové vyčouhlé rajče mám jen jedno. Na druhou stranu je to jediné rajče které mně teď už bohatě kvete a má nasazeno několik plodů. Jestli tyto opylené doma udou bezsemenné netuším. Plody mají být typu pasta.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3114) - 208.138 (?), 7.3.2024 20:07
Přivedl jsi mne na myšlenku vsadit alespoň některá jen do děr v netkance. Předtím jsem je vždy zasadil a potom netkanku rozřízl tak, abych ji mohl protáhnout dál až na konec záhonu kolem stonků (max. šíře záhonu 120 cm). Ale protože se mi vrtání děr vertikálně loni moc neosvědčilo (nevytvořily dostatečný systém povrchových kořenů pro příjímání jak vody, tak hnojiva v zálivce), budu díry vrtat šikmo v úhlu. Tak, aby kořenový bal byl v době výsadby v teplejší půdě do hloubky max. 25 cm. Čemuž můžu pomoct i tím, že ji tam dám nějaký čas před výsadbou. A ta další výhoda se mi jeví v tom, že i když budou příliš vzrostlé, kus stonku můžu utopit.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 61.181 (?), 22.3.2024 21:13
V případě předpovědi s většími mrazy, tak přehodím přes to pařeniště NT a nechám ji tam (na obrázku je to vyznačeno červenou čárou). Hlavně tím řeším netěsnosti mezi okny. Nikdy mně tam teplota ani na okamžik neklesla na nulu.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
MonikaP - Bronzový Zahrádkář (61) - 32.47 (?), 22.3.2024 21:26
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 62.42 (?), 26.3.2024 17:45
Dnes jsem přidal ke každému rajčeti takovou jednoduchou klec, aby se potom rajčata neválela po zemi.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|