Waltře, já vím, že to víš také, ale přesto to napíšu. Nemyslím si, že by byl problém se světlem, ta krabice má tu výhodu, že z ní žádné světlo neunikne. Ale trochu asi může být problém s teplotou, respektive sladěním teplot. Aby rajčata rostla řádně, potřebují nejmíň 15°C (já je držím v rozmezí 16 - 19°C a vyhovuje to), ale na ty košťáloviny a salát se mi to zdá moc. Je to jen úvaha, nic víc, nemám to vyzkoušeno, ale i přes to svícení by se mohly salát i košťáloviny vytahovat. Jasně, je třeba to vyzkoušet.
A teď bych na oplátku chtěl slyšet Tvůj upřímný názor. Ty moje rajčata mají na svou výšku už až 8 vijanů. Jsou jen v 7,5l směsi, přidat teď prostě nejde. Hnojím pravidelně, díky naší debatě jsem teď přeci jen použil Ca/N složku (tedy ledek vápenatý) v koncentraci cca 0,2% (dvojnásobek doporučené dávky). Stále svítím. A váhám, zda bych je neměl už zaštípnout teď. Mám totiž obavy, že by nemusely mít dost výživy pro plody. Ten síran a asi i kompost způsobily, že kvetou mnohem níž a víc, než jsem kdy čekal. Co říká Tvoje intuice a logika? Zaštípnout nebo zvýšit frekvenci, případně koncentraci hnojení?
A vy, kdo jste si tohle přečetli, prosím, také poraďte. Evi, Vladimíre?
Milan