Rajčata 2024



host - 227.221 (?)
15.12.2023 22:20
Dakujem Vám za odpoveď...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2815) - 208.138 (?), 6.12.2023 21:20

Peroxid jsem zkoušel, ale ne postřik, jen aplikaci na postižená místa (3% roztok). Byl ale rok opravdu vysokého infekčního tlaku, takže jsem si nepomohl. Plody na neodolných byly většinou nakažené. To bylo v roce 2020.

Nejúspěšnější zásah jsem provedl předloni: otrhal jsem všechny dobře vyvinuté plody z neodolných odrůd do 48 hodin po objevení nákazy na stoncích. Doma mi jich pak uzrálo cca 70%. Rostliny pak ale vzaly zasvé během několika málo dní.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 32.74 (?), 6.12.2023 21:24

Ja som na postrek používala 1 polievkovú lyžicu peroxidu (3%) na pol litra vody podľa Garyho Pilarchika, on odporúčal aj silnejšiu koncentráciu ale to som si netrúfala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3272) - 62.143 (?), 13.12.2023 10:53

Dnes jsem provedl porovnání sazenic s minulými roky a zjistil jsem, že to přisvěcování dost podstatně zrychlilo vývoj sazenic. Je to asi až moc, a tak zatím na neurčitou dobu nechám ty partenokarpické odrůdy bez přisvěcování.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2815) - 208.138 (?), 13.12.2023 21:30

Také jsem srovnával. A došel jsem ke stejnému závěru. Přesazení do koncových kontejnerů, což jsem jiné roky dělal až v lednu, budu muset udělat letos nejpozději příští týden. Ovšem já je klidně nechám růst jejich tempem a pod světlem.

Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 158.138 (?), 14.12.2023 16:06
Ahoj, vývoj, tím myslíte asi výšku rostliny že? Já myslel že když se bude dostatečně svítit, tak by se neměly vytahovat za světlem, ale zkušenosti s tím pořádné nemám. Vysel jsem teď defiant na zkoušku, stejně svitim bazalce. Ta vylezla a zdá se že lístky mají pěkně tmavě zelenou barvu, tedy možná ta žárovka bude fungovat, ale to se uvidí. Bude první pokus pěstování rajčete přes zimu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2815) - 208.138 (?), 14.12.2023 19:22

Ne, tím jsem myslel celkový vývoj, nejen výšku. Tedy i počet listů, velikost listů, sílu stonku. Ty moje se letos moc do výšky neženou. Vypadají takhle. Ale já už mám pocit, že by jim větší kýble prospěly. To ovšem znamená větší počet LED žárovek, takže větší spotřebu.

Milan HP

14.12.23
14.12.23
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 158.138 (?), 14.12.2023 20:04
Máš to pěkné, Milane 🫡
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.221 (?), 14.12.2023 23:21
Pán Milan, pán Vladimír... Ak by ste mali vybrat po rokoch 3 až 5 odrôd ktoré sú pre vás chuťovou špičkou, ktoré by to boli? Ďakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2815) - 208.138 (?), 15.12.2023 21:13

To je otázka za milion. Odpovím tedy za sebe. Mám rád vyváženou sladkost s kyselostí, ne přehnaně sladká rajčata. Naprosto upřednostňuju červená i s mírnými barevnými odchylkami. S pevnou dužninou, ne moučnatá. A velikostí slicery, cocktaily a cherry.

Takže pro mne je stále desítkou na stupnici 0 - 10 Start S F1, Mountain Magic F1 (ten je navíc odolný proti plísni bramborové), Tomato/Garden Berry F1 (dva názvy pro jednu odrůdu) a nově Apple Berry Red F1 (rovněž PB odolný). Pro mne vynikající chuť mají také divoká a polodivoká cherry. (Matt's Wild Cherry, Koralik). Za 9.

Jenže na nejlepší chuť dosáhnou ta rajčata jen pokud se sejdou podmínky tak jako například loni u mne. Počasí, voda, hnojení, místo pěstování, atd. A to maximum chuti dosahují třeba jen 3 týdny v sezóně. Pěstování ve skleníku na chuti ubírá. Vyvarujte se přelévání i přehnojování. Nejlepší chuť pak mají rajčata odrůdě odpovídající velikosti či o malinko menší.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.221 (?), 15.12.2023 22:20
Dakujem Vám za odpoveď...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel10:10
Topný kabel3.7.2024
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika