![](/obrazky/bod.gif) |
Rajčata 2024
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2816) - 208.138 (?) 15.12.2023 21:13
To je otázka za milion. Odpovím tedy za sebe. Mám rád vyváženou sladkost s kyselostí, ne přehnaně sladká rajčata. Naprosto upřednostňuju červená i s mírnými barevnými odchylkami. S pevnou dužninou, ne moučnatá. A velikostí slicery, cocktaily a cherry.
Takže pro mne je stále desítkou na stupnici 0 - 10 Start S F1, Mountain Magic F1 (ten je navíc odolný proti plísni bramborové), Tomato/Garden Berry F1 (dva názvy pro jednu odrůdu) a nově Apple Berry Red F1 (rovněž PB odolný). Pro mne vynikající chuť mají také divoká a polodivoká cherry. (Matt's Wild Cherry, Koralik). Za 9.
Jenže na nejlepší chuť dosáhnou ta rajčata jen pokud se sejdou podmínky tak jako například loni u mne. Počasí, voda, hnojení, místo pěstování, atd. A to maximum chuti dosahují třeba jen 3 týdny v sezóně. Pěstování ve skleníku na chuti ubírá. Vyvarujte se přelévání i přehnojování. Nejlepší chuť pak mají rajčata odrůdě odpovídající velikosti či o malinko menší.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2816) - 208.138 (?), 6.12.2023 21:20
Peroxid jsem zkoušel, ale ne postřik, jen aplikaci na postižená místa (3% roztok). Byl ale rok opravdu vysokého infekčního tlaku, takže jsem si nepomohl. Plody na neodolných byly většinou nakažené. To bylo v roce 2020.
Nejúspěšnější zásah jsem provedl předloni: otrhal jsem všechny dobře vyvinuté plody z neodolných odrůd do 48 hodin po objevení nákazy na stoncích. Doma mi jich pak uzrálo cca 70%. Rostliny pak ale vzaly zasvé během několika málo dní.
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3273) - 62.143 (?), 13.12.2023 10:53
Dnes jsem provedl porovnání sazenic s minulými roky a zjistil jsem, že to přisvěcování dost podstatně zrychlilo vývoj sazenic. Je to asi až moc, a tak zatím na neurčitou dobu nechám ty partenokarpické odrůdy bez přisvěcování.
Vladimír
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2816) - 208.138 (?), 13.12.2023 21:30
Také jsem srovnával. A došel jsem ke stejnému závěru. Přesazení do koncových kontejnerů, což jsem jiné roky dělal až v lednu, budu muset udělat letos nejpozději příští týden. Ovšem já je klidně nechám růst jejich tempem a pod světlem.
Milan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2816) - 208.138 (?), 14.12.2023 19:22
Ne, tím jsem myslel celkový vývoj, nejen výšku. Tedy i počet listů, velikost listů, sílu stonku. Ty moje se letos moc do výšky neženou. Vypadají takhle. Ale já už mám pocit, že by jim větší kýble prospěly. To ovšem znamená větší počet LED žárovek, takže větší spotřebu.
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2816) - 208.138 (?), 15.12.2023 21:13
To je otázka za milion. Odpovím tedy za sebe. Mám rád vyváženou sladkost s kyselostí, ne přehnaně sladká rajčata. Naprosto upřednostňuju červená i s mírnými barevnými odchylkami. S pevnou dužninou, ne moučnatá. A velikostí slicery, cocktaily a cherry.
Takže pro mne je stále desítkou na stupnici 0 - 10 Start S F1, Mountain Magic F1 (ten je navíc odolný proti plísni bramborové), Tomato/Garden Berry F1 (dva názvy pro jednu odrůdu) a nově Apple Berry Red F1 (rovněž PB odolný). Pro mne vynikající chuť mají také divoká a polodivoká cherry. (Matt's Wild Cherry, Koralik). Za 9.
Jenže na nejlepší chuť dosáhnou ta rajčata jen pokud se sejdou podmínky tak jako například loni u mne. Počasí, voda, hnojení, místo pěstování, atd. A to maximum chuti dosahují třeba jen 3 týdny v sezóně. Pěstování ve skleníku na chuti ubírá. Vyvarujte se přelévání i přehnojování. Nejlepší chuť pak mají rajčata odrůdě odpovídající velikosti či o malinko menší.
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|