To je otázka za milion. Odpovím tedy za sebe. Mám rád vyváženou sladkost s kyselostí, ne přehnaně sladká rajčata. Naprosto upřednostňuju červená i s mírnými barevnými odchylkami. S pevnou dužninou, ne moučnatá. A velikostí slicery, cocktaily a cherry.
Takže pro mne je stále desítkou na stupnici 0 - 10 Start S F1, Mountain Magic F1 (ten je navíc odolný proti plísni bramborové), Tomato/Garden Berry F1 (dva názvy pro jednu odrůdu) a nově Apple Berry Red F1 (rovněž PB odolný). Pro mne vynikající chuť mají také divoká a polodivoká cherry. (Matt's Wild Cherry, Koralik). Za 9.
Jenže na nejlepší chuť dosáhnou ta rajčata jen pokud se sejdou podmínky tak jako například loni u mne. Počasí, voda, hnojení, místo pěstování, atd. A to maximum chuti dosahují třeba jen 3 týdny v sezóně. Pěstování ve skleníku na chuti ubírá. Vyvarujte se přelévání i přehnojování. Nejlepší chuť pak mají rajčata odrůdě odpovídající velikosti či o malinko menší.
Milan HP