To odpadávání není nejspíš způsobeno hnojením, ale naopak nedostatkem živin. V minulosti se mi to stávalo také: rostliny nebyly dostatečně silné na vývoj plodů, takže je shodily. Přestaly je shazovat, až když dostatečně zesílily. A jejich stav je také dost ovlivněn dostatkem světla. Potřeboval bych vidět ty rostliny.
Ředění NPK složky podle návodu je 0,15%, což je koncentrace, která jim nemůže ublížit. Myslím, že výrobce do návodu zahrnul dostatečnou bezpečnostní rezervu. Já naopak použil koncentraci cca 0,25%, protože moje rostliny už plody rozvíjejí. Ty dávky jsou totiž určené k venkovnímu pěstování, kde k jedné rostlině nalijete alespoň litr zálivky. To ale v květináčích nelze, dostanou pouze 0,5 litru. Což znamená jen polovinu živin.
Rozhodně dávku neřeďte. A po týdnu jim dodejte i dusík ze složky Ca/N. Ta složka NPK nemá dostatek dusíku na vývoj plodů. A Ca/N použijte také v předepsané koncentraci, což je 0,1%. Pokud jste je ještě nehnojila, začněte NPK složkou. Někde je to v návodech uvedené obráceně, ale to vede podle mé zkušenosti k vytahování rostlin.
Milan HP