Rajčata 2022

host - 63.212 (?)
14.12.2021 11:27

Na našem trhu, pokud vynechám obchody přes internet, toho moc není. Z českého šlechtění snad jen Herodes a Brutus. SEMO prodává někeré odrůdy, které nejsou z jejich šlechtění (Oxheart,, Homestead, Pitagoras F 1). Ten hybridní bifek jsem nepěstoval. ostatní ano. Ale těžko bych něco doporučil jako nejleší. Líbil se mně Oxheart (býčí srdce, který vypadá spíše jak pytlík na peníze než srdce). Myslím si, že by bylo nejlepší vyzkoušet alespoň pět odrůd jak v tom vašem skleníku porostou a tu nejlepší do budoucna pěstovat. Jak jsem již četl, tak Milan je schopen něco vám poslat, třeba ten s tím Cherokee Purple by něco poslal a já bych snad také nějaká zbytná semena našel. Koupit v obchodě tři čtyři odrůdy je finančně dost náročné.

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 63.212 (?), 14.12.2021 11:27

Na našem trhu, pokud vynechám obchody přes internet, toho moc není. Z českého šlechtění snad jen Herodes a Brutus. SEMO prodává někeré odrůdy, které nejsou z jejich šlechtění (Oxheart,, Homestead, Pitagoras F 1). Ten hybridní bifek jsem nepěstoval. ostatní ano. Ale těžko bych něco doporučil jako nejleší. Líbil se mně Oxheart (býčí srdce, který vypadá spíše jak pytlík na peníze než srdce). Myslím si, že by bylo nejlepší vyzkoušet alespoň pět odrůd jak v tom vašem skleníku porostou a tu nejlepší do budoucna pěstovat. Jak jsem již četl, tak Milan je schopen něco vám poslat, třeba ten s tím Cherokee Purple by něco poslal a já bych snad také nějaká zbytná semena našel. Koupit v obchodě tři čtyři odrůdy je finančně dost náročné.

Vladimír

host - 205.253 (?), 15.12.2021 7:06

Z tých čo dostať mne chutnal pôvodne slovenský hybrid Jergus F1, myslím že ho má v ponuke SEMO a od Vilmorinu Corazone F1, ešte dostať na českom eshope aj od Vilmorinu veľmi chutný skorý Bufallosteak F1

Eva T.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 15.12.2021 23:30

Děkuji vám všem za odpovědi. Sám jsem zkoušel v minulých letech odrůdy z USA Beefsteak, Big Boy, Big Beef, Brutus a letos ještě Homestead, ale ten mě moc nenadchl. Nejlepší z toho byl Big Beef, který jsem pěstoval od 2013 a o kterém Vladimír psal v 2016, že získal několik semen a že ho bude zkoušet. Big Beef F1 měl okolo 500g, pěkný tvar bez žebrování a žlutého límce, taky okolo stopky nebyl zatvrdlý zával. Snímky jsou ve vlákně Nejtěžší rajče. Ale semena došla, možnost cestování do USA také a semena z posledního plodu jsem si neuchoval. Tak hledám nějakou slušnou náhradu alespoň podobnou odrůdě Brutus. Walter

host - 28.103 (?), 16.12.2021 8:37

Mnou zmíněné odrudy taky prodávají. Stačí do googlu napsat "rajče + název odrudy" =)

Rajče Brutus tyčová odrůda plody až 2 kg

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 16.12.2021 9:26

omlouvám se, jestli jsem se špatně vyjádřil, Brutus pěstuji a vím, že semena se dají koupit. Walter

host - 63.212 (?), 16.12.2021 12:09

Pokud nic neseženete, tak mohu poslat pár semen z některých mých oblíbených španělských bifteků. Poštovné není až zas tak velký problém. Pokud jde o ty americké bifteky, tak jsem je opravdu testoval, ale konzistencí a chutí mně připadaly horší než ty mé španělské bifteky.

Vladimír

Zamorano
Zamorano

host - 63.212 (?), 16.12.2021 12:12

Ještě jedna fotka Zamorana.

Vladimír

Zamorano- řez
Zamorano- řez

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 16.12.2021 20:35

Díky za nabídku, vážím si toho. Zvážím to, ještě je čas. Walter

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 9.12.2021 21:04

Ani já to nakonec nyvydržel a po letošní dobré zkušeností se zimním pěstováním Startu jsem 1.12. zasel přímo do výsevního substrátu po jednom semínku Aztek, Bajaja, Venus a Vilma. Všechna vzešla bez problémů v rozmezí 4 - 6 dnů a mají se k světu. Mirek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 10.12.2021 0:18

Míro, svítíš jim? Přišel jsem totiž na to, že LED žárovka 20W, denní bílá, bohatě stačí na 12 rostlin, a to bez denního světla, které je teď stejně jen na úrovni tak 1000lx, někdy míň. Čili za 1kWh svítím 50 hodin, tedy 4 dny po 12 h (15 cm nad). Odhaduju tak do stadia 4 - 5 pravých listů. Krásně sílí, nevytahujou se, mezi děložními lístky a prvním pravým jen 1-2 cm. To podle odrůdy. Tak za tejden zase dám fotku.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025