Rajčata 2021

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
15.11.2021 17:27

Nejsem ani Milan, ani Waltr, ani E.T. ani Vladimír a "nemám žádnou chatu ani fáro", jak kdysi nezpívalii Raspberry, ale Krausbery. Rajčata červenejí venku stále, a i když nezčervenejí tak jako na stromku a jsou mnohem bledší, tak chuť je přijatelná, čekal jsem horší. Hlavně se nekazí, jelikož byla během sezóny dostatečně ošetřena fungicidy. Soused neměl bez postřiků letos ani rajče. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 14.11.2021 18:03

Míro, já už tomu cukání podleh. Ani mne moc nemuselo přemlouvat. Jenže když jsem si připravil semínka, zjistil jsem, že nemám doma substrát. Tak až zejtra.

Dávám Start, Stupice, Aisle Craig, Pink Passion a Arctic Rose. Po třech semínkách, zkusím to bez přisvětlování. Ty poslední dvě jsou trpajzlíci. Jenže loni mi AR vyrostla stejně velká jako Startka. Ale to jsem je rozmazloval. S tím je konec.

A udělal jsem důležité rozhodnutí: nahoru na chalupu jen odolné. Neodolné zůstanou dole. Což znamená, že pro ně nebudu budovat žádnou ochranu. Ale jak se znám, možná změním názor.wink

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 14.11.2021 18:09

ani teď nejsou kladosporiózou napadená, to jen listy jiných odrůd, které jsem na jaře vysadil v skleníku vedle Tornád. Walter

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 14.11.2021 19:18

No vida, kdo by to do těch Tornád řekl?

Milan

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 14.11.2021 23:02

No, snad se z toho Milane do zítra nevyspíš, i to se stává. A jak tomu bude na jaře, to ještě můžeš přehodnotit mnohokrát. Míra

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 221.55 (?), 15.11.2021 13:37

Som rada, Milane, že vyvíjaš nejaké aktivity, chýbajú tu príspevky o rajčinách, už toľko ľudí neprispieva, škoda.  Chýba mi Vladimír. 

Ja ešte v skleníku oberám o tomto čase stále nejaké rajčinky. Iva´s Red Berry,  Loretto F1, Start S F1 a Kibits. Chuť napriek tomu, že je chladno a krátke dni, ale bolo dosť slnka, tak cukry sa koncentrovali do plodov. 

28. 10. som neodolala a vysiala 1 semienko semideterm. RASPBERRY FLAME F1a po 3 semienka Maglia Rosa a Sophie´s Choice(  vyklíčili všetky, nechala som si z každej iba1 ks.) Rastlinky neprisvetľujem, na večer ich na chvíľu prnesiem pod led svetlo, čo mám pri počítači a vytešujem sa, aké sú pekné, kompaktné. mali to šťastie, že bolo veľa slnečných dní. 

Obmedzím pestovanie na okne s prisvetľovaním, najbližší výsev plánujem pre výsadbu do skleníka postupne od začiatku januára.

Na okne mi už znova dozrievajú plody z ročnej Blaue Zimmertomate.

Eva T. 

Iva´s Red Berry
Iva´s Red Berry
Loreto F1
Loreto F1

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.11.2021 17:27

Nejsem ani Milan, ani Waltr, ani E.T. ani Vladimír a "nemám žádnou chatu ani fáro", jak kdysi nezpívalii Raspberry, ale Krausbery. Rajčata červenejí venku stále, a i když nezčervenejí tak jako na stromku a jsou mnohem bledší, tak chuť je přijatelná, čekal jsem horší. Hlavně se nekazí, jelikož byla během sezóny dostatečně ošetřena fungicidy. Soused neměl bez postřiků letos ani rajče. 

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 15.11.2021 21:19

Evi, mé aktivity jdou proti mému "lepšímu já" (tomu slibovacímu)wink anebo aspoň proti názorům a postojům mé "lepší polovičky".laugh Jenže má smůlu.

Už jsou v substrátu, který jsem dnes koupil. A zítra jsou v plánu papriky. Oproti předešlým rokům si nebudu moct dovolit moc přisvětlovat a nejspíš už vůbec ne sterilizovat půdu v zavařovacím hrnci. Ale i přesto doufám, že to nebude totální fiasko. Ale i kdyby bylo, je to stále lepší, než když se nic neděje. indecision

Chuť mých doma dozrávajících je u některých odrůd až překvapivě dobrá. Bifteky ale mezi ně nepatří. Hlavně MM je ještě dneska mezi 6 až 7. Jasně, nebude to trvat věčně. Ale je to, jak říkáš, tím slušným podzimem - nasbíralo se relativně dost cukru.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 15.11.2021 21:35

Petře, tomu nerozumím: "Rajčata červenejí venku stále, a i když nezčervenejí tak jako na stromku..." Nejsou na stromku, ale jsou venku?

A sousedovi to patří: nestříká, lenoch (ale to chápu), a nečte o neodolných odrůdách. A těch valem přibývá.laugh

A ten pichlák s chatou a fárem přejdu bez komentáře.

Milan HP

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 221.55 (?), 16.11.2021 8:04

Milane, som rada, že rýchliš, zimné večery sú dlhé. Moje dozrievajúce biftteky chutnajú dobre, najmä chlpatá Abrikos.ktorá v lete patrila k chuťovému priemeru. Asi to má v génoch šetriť si cukry na jeseň. Pestované už 3. rok všetko bez chémie V skleníku se ešte ako -tak držia aj ďalšie odrody- včera som fotila Startky a "Smurfinku"

Eva T. 

Start S  F1
Start S F1
Dancing With Smurfs
Dancing With Smurfs
Posledná výslužka pre rodinu
Posledná výslužka pre rodinu

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 16.11.2021 20:51

Evi, nudit se nebudu, ani kdybych nic nepěstoval. Na zahradě jsem sotva začal, doma chci budovat další balkonovník pro papriky a chalupa na mne zoufale ječí: POMÓÓC. Jenže by mi chyběl ten pocit, že něco roste. No a je to za těch změněných podmínek i trochu výzva, zda to dokážu s nějakými přijatelnými výsledky. 

Dneska jsem dokončil odstraňování dospělých rajčat, řízky mi tam ještě zůstaly. Kupodivu stále nejsou zmrzlé. No a polehoučku začínám rýt. Můj denní výkon je tak maximálně 6 m2, víc mi záda nedovolí. Takže když to propočítám, snad to do Vánoc stihnu.

Ty Startky vypadají úplně normálně. Myslíš, že Ti dozrajou na rostlinách?

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024