Radku blahopřeji, máte to pěkné ale zase ne tak úplně veku ;o) Ty světlé kapky na listech je postřik? Pro porovnání tempa růstu u nás sem dávám dvě fotky balkonových rajčat. Za těch 14 dní není poznat téměř žádný rozdíl, to je to nešťasné chladno.
Zdravím všechny zahrádkáře!Vy, co jste ještě nevysadili rajčata ven, jdete do toho tento víkend?Koukala jsem se na předpověď počasí na příští týden a není to zrovna růžová... Letos pěstuji prvně, tak bych nerada něco pokazila-mám do toho tedy jít?děkuju za případnou radu a přeju nám všem, ať se počasí trochu umoudří.T.
Já je mám venku už 3 týdny. Vubec je nepřikrývám prostě volně na záhoně na netkané tex. a v tuto chvíli jsou 1m vysoká a kvetou. (při výsadbě jsem je zapouštěl ca40 cm hluboko.)
Metr, odkud jste? Pochlubte se nějakou fotečkou ;-) U nás v BV byla kosa a větrno, teploty kolem dvanáctky a až dnes vykouklo slunce. Rajčata mám taky venku, některá už více jak měsíc, ale jsou fialová zimou, žloutnou z mokra a klátí se protože jsou velká. Dnes jsem začal na zahradě s výsadbou. Pořídil jsem si vrták, udělám díru podle délky rajčete, šoupnu ho tak aby vrchol byl nějakých 30 cm nad zemí, zasypu zeminou, případně přidám odleželý koňský hnůj. Bez toho vrtáku bych si ani neťukl. Půda je tak promáčená že by se z toho jeden potentoval i kdyby měl rýč Fiskars. Naštěstí zatím se pohybuji po betonovém chodníku bez pěti kilo bláta na každé botě.
Radku blahopřeji, máte to pěkné ale zase ne tak úplně veku ;o) Ty světlé kapky na listech je postřik? Pro porovnání tempa růstu u nás sem dávám dvě fotky balkonových rajčat. Za těch 14 dní není poznat téměř žádný rozdíl, to je to nešťasné chladno.
I "jen" ze stran to dokáže své a je to ku prospěchu co se týče růstu. Bohužel rajčata zase tolik "neluftují" a proto možná i ta plíseň. Já se snažím tu svou "drobotinu" konečně vysadit ať ji mohu i ošetřit.
Já je mám už 10 dní venku a dnes jsem byl na trhu pro pár nových, protože některá ta má jsou po té zimě přichcíplá. Příští týden už má být tepleji, tak se nebojím, má být pršavo, tak se ujmou. VK
Já už je zítra přesadím, má být trochu tepleji i když má pršet, ale kelímky už mým rajčatům nestačí. Ovšem už jsem koupila Kuprikol, že tak za 14 dní, pokud bude hodně pršet, rajčata budu stříkat, aby je nesežrala plíseň.