Přesadit už rajčata ven nebo počkat?
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?) 25.5.2010 7:24
Rajčata jsem chtěla dát ven včera, nakonec mi opět nevyšel čas a ještěže to tak dopadlo. Ten hukot, co nastal večer, kroupy, litry vody a vítr, to by z nich nezbylo nic. Akorát nevím, jak dlouho je ještě uchovám v krabici od mléka, některé už kvetou v druhém patře květů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
keiti - (4) - 150.58 (?), 25.5.2010 11:35
Tak to zase u nás/Beskydy/ je pravý opak.Deštivo už 14dní, povodně,včera se 2x přehnala bouřka s docela silným lijákem.A dnes to vypadá podobně, že se něco chystá.Asi se na nás Radegast zlobí.Rajčata, papriky by už tak potřebovaly sluníčko, no tady je to fakt někdy loterie, jestli něco sklidím.Dík za fotky, aspoň,že někde to roste.
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.42 (?), 27.5.2010 22:33
Mě už je z toho počasí do breku, letos poprvé jsem si sehnala různé odrůdy rajčat, vypiplala je ze semen a založila nové záhony i pro melouny, okurky atd. a mám pocit, že je to letos marnost nad marnost. Ta pitomá sopka nám to všem pěkně zavařila. Jen z okna sleduji jak tam chlejstá voda, sem tam se vylívá voda z řeky a crčí voda z polí na silnici, no opravdu užasný konec května a silně pochybuji, že bude líp! Přemýšlím co s tím, pomůže bílá netkaná textilie nebo raději schovat pod nějaký tunel? Ach jo! Jsem z Jeseníku a tady mám asi letos smůlu
Všem přeji sluníčko Lucie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K_R_T_E_K - (23) - 241.33 (?), 30.5.2010 20:23
U nás bylo několik bouřek během týdne, hlavní sprcha přišla dneska, člověk si připadal že stojí pod splavem. Musím zaklepat, že rajčatům se zatím daří, sázel jsem je tento týden. Trochu jsem je zabezpečil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář (122) - 136.70 (?), 1.6.2010 0:33
Pane Mirku, také jsem letos postavila fóliáky a tento týden jsem pro jistotu dala rajčata do něj. Jak jsem psala o tom ráji ve stodole, tak ten určitě není na Valašsku a v povodňových oblastech. Pracuji v týdnu mimo domu a vidím, co je cestou kolem tratě. Ale doma, u Lysé nad Labem mi za týden rajčata hezky zazelenaly a zakvetly. Týden před tím jsem všechno ve fóliácích i mimo nich vystříkala Mospilanem a zdá se, že to zabralo. Jenom kadeřavost na nektarince nemůžu zlikvidovat. S těmi tunely co jsou v diskusi na obrázku mám dobré zkušenosti. Buď je zakrývám fólií s dírkami, nebo bílou netkanou fólií, ale letos jsem to nestihla o víkendech udělat..Pozor, v těch tunelech, pokud je nevětráte se Vám po delší době budou držet slimáky pokud v nich budete mít mokro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|