Překousnutá rostlina melounu vodního

host - 37.150 (?)
20.6.2021 8:47

Jste si jisý, že slimáci? Jednou jsem zkoušel melouny v sadu, a pravidelně je tam přehryzávali hraboči nebo zajíci (slimáci tam nejsou).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 76.105 (?), 19.6.2021 23:42, zobrazeno: 715x

Zdravím. Slimáci mi překousali hlavní výhon u vodního melounu který si hýčkám na kompostu. Mám se s ním rozloučit nebo to přežije? Překousali ho cca za v délce 50 cm od začátku rostliny (nějakých 8 listů), takže teď to vypadá jako zaštípnutý hlavní výhon za 8 listem. Rostlina už začala vyhánět i boční výhony. Samičí plod není zatím nikde (byl na konci toho ukousnutýho výhodu :/) Tak zda nemáte zkušenost? Letos pěstuji prvně, mám roubovaný sazenice a jeden šel v rámci experimentu na kompost ven. Nicméně na stránkách ceske-melouny píší, že se melouny nezaštipují. Tak mi jde o Vaše zkušenosti. Díky za odpověď

host - 234.247 (?), 20.6.2021 7:48

Rozhodně přežije, nanejvýš bude lehce opožděn. Udělejte opatření proti slimákům, kteří se určitě rádi vrátí na místo činu. V.L.

host - 70.25 (?), 20.6.2021 7:56

V.L. má pravdu, proti slimákům zasáhněte ihned, každý odklad se může fatálně vymstít. Jestli opravdu nemáte granul.jed, tak nastraňte např.pivní pasti, nebo slupky brambor, listy salátu, kousky melounu...

host - 76.105 (?), 20.6.2021 9:17

Včera jsem těch potvor oslizlejch vysbírala ze zahrady plnou misku (odhadem tak 50 kousků) a odnesla vypustit do divočiny pár stovek metrů od zahrady. Bohužel jsem měkota a trávit se mi je moc nechce - přecijen jsou to živí tvorové a dělají to, co jim mamka příroda určila - sežerou všechno, na co přijdou :D Ale ty slupky od brambor fungujou tak, že se budou krmit tím? Nebo je to otráví?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 9.142 (?), 20.6.2021 9:53

Nic proti vašemu slizomilství, ale oni se vrátí! Z internetových zaručených rad nefunguje nic, všechno jsou jen plané plky, které vymýšlejí znudění influenceři u monitorů. Fungují jen komerční přípravky na bázi metaldehydu, nebo fosforečnanu železitého. A to ještě jen pasivně, tedy nelze s tím slimáky střílet, ale musí se počkat až k tomu sami přilezou.

host - 70.25 (?), 20.6.2021 13:35

Tak už alespoň vím, kdo je v takových počtech vypouští kósek od našeho!cheeky Slimáci jdou s chutí po lehce navinulých slupkách brambor, ale i okurků, jablek, koř. zeleniny... Tuto matérii je dobré poklást hromádkově, nebo v ploché misce na pěstební plochy, leč nikoliv do těsné blízkosti rostlin, které chceme před těmi pažravci ochránit. Aby nástraha neoschla-tím by ztratila na atraktivitě, předem ji namočíme, na místě lovu zakrejeme-např.hadérkou a pravidelně kontrolujeme, zběř sbíráme a -dáli Vám Bůh svolení-likvidujeme. Komu se to jiným způsobem ekluje, přestřihne TO nůžkami, nebo dá do nádobky s víčkem a dobře uzavřené vystaví Slunci, nebo v nádobě zaleje horkou vodou, nebo jimi nakrmí kachny běžce indické či pižmovky.frown...

host - 37.150 (?), 20.6.2021 8:47

Jste si jisý, že slimáci? Jednou jsem zkoušel melouny v sadu, a pravidelně je tam přehryzávali hraboči nebo zajíci (slimáci tam nejsou).

host - 76.105 (?), 20.6.2021 19:10

Na tý mojí pidizahrádce uprostřed zástavby domů se asi hraboši moc vyskytovat nebudou - minimálně tu lozí asi tak 5 koček od sousedů, které prý loví, takže ti asi hrozit nebudou. Za to slimejšů je tu požehnaně. A to to nejsou ani ty španělský, který nic nežere. Ptáků tu taky lítá na malý město až moc na můj vkus. Asi se tu ty potvory slizký přemnožili či co

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz