Pěstování rajčat 2013
|
|
|
|
volf.l - (33) - 123.215 (?) 15.1.2013 12:36
Já se sním nebudu řídit na 100% ale jen orientačně, ale jako pomůcka si myslím dobrá. Někde tu ve fóru jsem také četl mám tušení že nějaká nedůvěřivá paní dělala pokus s ředkvičkami a jedny visela ve správný den a ty šli a ty druhy o pár dní později za úplně stejných podmínek a ty druhý vyhnali do květu aniž by se snažili o nějakou bulvu.
Nevím, možná udělám také nějaký pokus
Lukáš
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volf.l - (33) - 123.215 (?), 15.1.2013 12:36
Já se sním nebudu řídit na 100% ale jen orientačně, ale jako pomůcka si myslím dobrá. Někde tu ve fóru jsem také četl mám tušení že nějaká nedůvěřivá paní dělala pokus s ředkvičkami a jedny visela ve správný den a ty šli a ty druhy o pár dní později za úplně stejných podmínek a ty druhý vyhnali do květu aniž by se snažili o nějakou bulvu.
Nevím, možná udělám také nějaký pokus
Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 21.1.2013 11:05
Já jsem včera přesadil všechny rostlinky určené ke klonování a roubování. Výsev byl skoro 100% úspěšný. Jen Datterino vyklíčilo s děložními lístky v obalu semena, Zkusil jsem ten zbytek opatrně odstranit, ale nevím jestli z toho něco bude. Tak jsem zase jedno semínko Datterina vysel, (mám ještě tři), k tomu jsem přisel Tomatoberry a podnož Strong (obě od p.Mirka) a uvidím. Ještě jsem včera vysel semena paprik.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.133 (?), 21.1.2013 13:50
Pán Mire a nemal by ste im ubrať na teple, aby sa tak nevyťahovali?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 21.1.2013 14:30
Mirku máte pravdu, že ne každé semínko má tu sílu, aby se děložním lístkům podařilo zbavit se slupky ze semena. V normálním případě ani tyto rostlinky nepřesazuji, v tomto případě jsem se snažil slupky zbavit, více méně se mně to povedlo(zůstaly tam jen špičky lístků), ale rostlinka pořád ne a ne se pohnout. Možná jsem udělal chybu, že jsem ji přesazoval zároveň s ostatními.Jinak semena vysévám na povrch zalitého substrátu, přikryji sklem a semena zasypávám jemným substrátem až vidím, že jsou vyklíčená. Semeno Datterina vyklíčilo o den a půl později a už v této fázi bylo patrno, že něco není vpořádku.Asi tak jeden den po zasypání dávám do chladnější místnosti. Obvykle nemám žádné problémy.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|