Pěstování rajčat 2013

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?)
6.1.2013 10:06

To Mr Big - některé keříčkové odrůdy ukončují růst za prvním vijanem, jiné např. zase až třeba za pátým. To je možná ten typ kterému se říká semideterminantní. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 9:43

Já jsem měl vysazeno pět rostlin. Poslední dvě jsem měl úplně mimo ostatních rajčat (chtěl jsem zkoušet jejich deklarovanou toleranci k plísni bramborové) a likvidoval jsem je až někdy v říjnu z obaqvy před hlášenými mrazy. Nenašel jsem žádné prasklé rajče, ale u nás bylo celé léto sucho, takže ani takové Pollicino mně nepraskalo. Stejně tak pokus porovnat stříkanou a nestříkanou kulturu Philovy k odolnosti na plíseň bramborovou se nepovedl.

Mr Big

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 9:47

no vloni nebyly snad ani náznaky plísně!

Mnohé vyřazené cherry ted budu muset dát do inzerce..co jinak s tím, že? Nebo to rovnou vyhazujete, když danou odrudu uz pestovat nebudete?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 10:51

Já jsem se snažil tady přes inzerci snažil nabídnout zbylá semena zdarma, ale nebyl žádný zájem. Možná byste měl větší úspěch než já, protože Váš sortimen cherry rajčat je jistě pro řadu pěstitelů zajímavější než moje bifteková a keříčková rajčata. Podle diskuze na tomto webu bych tipoval, že až tak velký zájem o zkoušení nových odrůd není. Já si myslím, stejně jak naznačil Michal K na vlákně "Kolik utrácíte za semena", že by to vyřešila nějaká ta výměnná burza (i s možností nějaké úplaty).

Mr Big

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 10:55

No já jsem pro si treba semena vymenit, urcite si myslim, ze to, co nejde u me, pujde u jinych a naopak. Take jsem zapomnel poznamenat, ze jsem mel velke rozdily v odrudach ohledne nachylnosti na Ca, jine roky se to tak neprojevilo jako letos.

Pokud chce nekdo vymenu, at klidne napise SZ tady na zahradě...

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 12:28

Předesílám, že v současné pro mne pozdní době nemám zájem éo žádná další semena, ale do budoucna jsem také pro výměnu ev. spojování objednávek. Možná by ten systém mohl fungovat tak, že by nabízející dal do bezplatné inzerce na tomto webu seznam semen, která nabízí. Ostatní už by mohlo probíhat mezi nabízejícím a zájemcem na SZ (včetně toho jak výměna proběhne).

Mr Big

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 13:01

plně s Vámi souhlasím

Jinak treba ja jsem se rozhodl,.ze nehybridy kupovat nebudu a radsi si semena vypreparuji sam - tim spis, kdyz jsou rajcata samosprasna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.1.2013 10:06

To Mr Big - některé keříčkové odrůdy ukončují růst za prvním vijanem, jiné např. zase až třeba za pátým. To je možná ten typ kterému se říká semideterminantní. 

host - 29.40 (?), 6.1.2013 10:32

Dobré nedělní dopoledne. Nebudete prosím ještě někdo objednávat semínka rajčat ze zahraničí? Chtěl bych vyzkoušet vychvalované Sladkaja děvočka, Nasťa slastjona, Tomatoberry, nějaký Finik, případně i jiná, třeba i nějaký lilek. Na nákladech bych se samozřejmě podílel. jaroslavve@seznam.cz.  Zatím jsem pěstoval Bejbíno, Ildi, Tipo, Toro, Tornádo, nějaké maxi jako Býčí srdce, Black cherry, Green zebra, Cherolla, Šejk, Black truffle, kdysi dávno i Vilma, Stupické polní rané, zkoušel jsem i semínka z kupovaných plodů z marketu. Ročně sázím kolem 90 tyčkových rajčat, asi 20 sazenic nechávám kolegovi z Modřic.  Jarda, zahrada Tišnovsko.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 10:39

No potom je to jako Vámi vzpomínané Principe Borghese u kterého jsem se již dočetl, že je indetrminantní, detrminantní a dokonce i semideterminantní. U Děvočky jsem se nic takového nedočetl a proto jsem spokojen s informací, kterou jste mi poskytl. Teď už mně zbývá jen prakticky vyzkoušet, kolik se na takové klonované rostlině těch vijanů vytvoří než zastaví růst.

Mr Big

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 10:53

tyto klony by bylo vhodne delat i treba u drazsich odrud - Tomatoberry apod

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024