Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.120 (?), 27.12.2013 16:53, zobrazeno: 14656x
Toto je téma, kde nám asi môže najviac skúseností odovzdať pán Mirek. Ja som skúšal pestovať tento rok, ale zrejme sú 12litrové vedrá na to absolútne nevhodné kvôli tomu že udržia málo vody, rýchlo zemina presychá... živiny sa dajú dodať hnojivom...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 28.12.2013 4:34
Já pěstuji každý rok na společné lodžii jedno rajče v pětilitrovém kbelíku s mezidnem. Lodžie je obrácená na jihozápad a teploty jsou tam často až ke čtyřicítce. Při těchto enormních teplotách stačí zalít jednou denně, při nižších jednou za dva dny ev. za tři dny. Mám jen fotky z roku 2012 kdy jsem tam měl Minibell, letos jsem tam měl Stupické, ale fotky nemám. Pro mě bylo překvapením, jak bylo Stupické sladké.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
saxifraga - (18) - 60.162 (?), 30.12.2013 13:51
Z čeho je to mezidno? Nemůžu na to přijít. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 30.12.2013 17:53
To mezidno jsou kolečka z papírových trubek na kterých se dodávají koberce. Jsou na obou stranách trubek a brání sesouvání koberců do stran. Je to vlastně odpad, kterého má každá podlahářká firma plno. Výhodou je, že bez úpravy pasuje do typového 5 l kbelíku od kečupu, majonézy apod. používaného ve velkokuchyních.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 3.1.2014 23:27
Pokud budete realizovat, nezapomeňte na otvor v kbelíku těsně pod mezidnem pro odtok přebytečné vody. Není také vhodné, aby slunce svítilo přímo na kbelíky- dát před ně nějakou desku.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2263) - 91.93 (?), 1.7.2017 13:15
Teď jsem se usvědčil z nedostatečné znalosti slovenštiny, přestože jsem kdysi psal i slovensky. Možná je to tím vedrem. Na Balkáně právě zažívám třetí z extrémně teplých dnů (schválně nepíšu horkých, aby si to někdo nepřeložil jako hořkých). Je to taková protiváha našich tří zmrzlých, které jsem letos nezažil. Ale k těm rajčatům: naše tornáda i jiné odrůdy velmi dobře snášejí teploty kolem čtyřicítky. Podobně jako melouny. Na jiných bylinách vidím v poledním žáru svěšené listy. I na cuketách, dýních a paprikách.
Omlouvám se, že to nebylo o kbelících.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |