Papriky 2015

host - 232.120 (?)
27.1.2015 20:45

Jen prvotní nadšení nestačí-musíte načerpat základní informace, jinak budete dělat základní začátečnické chyby, takže doporučuji důkladně pročíst například zdejší vlákna o výsevu a pěstování paprik a samozřejmě i jinde z jiných zdrojů.sorry J.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 107.252 (?), 27.1.2015 20:38

Těch 37 tam bylo tak 2 hodinky, tak snad jsem je nezničil?

Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 28.1.2015 8:18

To si myslím že se určitě nezničly... Vždyt např.semínka rajčat která projdou trávící soustavou člověka spolehlivě klíčí a tam bude teplota podobná:-)) Já mám na topení asi 2-3 cm silné prkénko a na něm obyčejnou misku od tvarohu přikrytou igelitovým pytlíkem a do týdne jsou venku. Potom je ale hned dám těsně za okno, aby měly světlo... Protože každá odrůda klíčí jinak - některá rychleji, některá pomaleji, osvědčilo se mi dávat každou odrůdu vzlášt. Teplota se sníží sice za oknem, ale to jim nevadí. Ve tmě a na tom topení by za pár dní vyběhly a nic by z toho nebylo... Pokud má výsevní substrát nebo letos jsem to zkusil do "normální" zeminy tendenci pod tím igelitem plesnivět posypu ho jemným pískem, ten neplesnivý. Musí to být stále vlhké, myslím, že nejhorší na tom topení je, když seminka začnou klíčit tak odjet a nechat zeminu vyschnout několik dní. to se to potom "upeče".

host - 232.120 (?), 27.1.2015 20:45

Jen prvotní nadšení nestačí-musíte načerpat základní informace, jinak budete dělat základní začátečnické chyby, takže doporučuji důkladně pročíst například zdejší vlákna o výsevu a pěstování paprik a samozřejmě i jinde z jiných zdrojů.sorry J.

host - 100.32 (?), 27.1.2015 20:51

Dobrý den, prosím mohl by mi někdo sdělit zkušenost s odrůdou paprik Karola, Fehér a Alexandru. Dostala jsem semínka jsou od výrobce firmy SEMAS a nemohu se nikde ani na stránkách firmy dopátrat více informací než dvě větičky na sáčku se semínky. Pokud máte někdo zkušenost budu ráda za pár informací. Děkuji 

Vlasta L. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 234.228 (?), 27.1.2015 23:20

Pěstovala jsem odrůdu AlexanDER, když byla ještě před několika lety na našem trhu.Jestli je to totéž, pak se jedná o ranou rajčinovou papriku, klasická silnostěná, sladká a chutná, úrodná, nižší keřík. Je vhodná k přímé konzumaci i nakládání. V.L.

host - 97.164 (?), 28.1.2015 7:50

Dobrý den, děkuji moc za odpověď asi to bude stejná odrůda na sáčku je foto červené papriky, tak zkusím letos pár semínek zasít a uvidíme. Děkuji Jana 

host - 239.234 (?), 28.1.2015 7:52

Tiež mám čerstvo vysiate Feher (z lidla), California Wonder (lidl), semienka zo zelenej papriky čerstvej z lidla neznámeho ména :))), a Semaroh, plánujem ešte Slovakiu alebo PCR uvidím čo mi kamarát záhradník donesie

aj mna by zaujímali skúsenosti s fehrer-om a california wonder-om

host - 95.14 (?), 30.1.2015 9:09

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, které papriky se sázejí po jedné rostlině a které po dvou? Mám letos vyseté Citrinu, Sandru, Nigru, Evu, Granovu, PCR, Beraní rohy, Lydii, Ramiro a malé slaďounké oranžové u kterých nevím název odrudy (neví náhodou někdo, jaké by to mohly být?). Zkouším také dva druhy chilli papriček Numex a Cayene. Jen pak nevím jaké typy se pak sází společně a jaké samostatně. Děkuji za radu.

host - 97.164 (?), 30.1.2015 12:19

Dobrý den, malé sladké oranžové to by mohla být odrůda Hamík Semo Smržice.

Já sazím vždy po dvou sazenicích :-))

Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 30.1.2015 15:58

Myslím že je to možné tak jako tak. Já sázím po jedné. Šlechtitel paprik pan Šipoš ze Slovenska píše ve své knize "vždy po jedné". Je to asi podobné jako s vyštipováním prvního květu. U nás to někdo propaguje, když to řeknete Madarům tak budou nechápavě kroutit hlavou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika