Paprika Rodrigo
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?) 29.9.2022 20:35
Ta chvála je zasloužená, takže není třeba za ní děkovat. Ty další snímky to jen potvrzují.
No a mně nezbývá než přeci jen do té další várky paprik na kyselo jít. Ochutnal jsem tu první a usoudil, že tempo spotřeby bude mnohem vyšší, než jsem původně odhadoval. A kdo ví, jaký bude rok příští. Když něco zbyde, nebude to na škodu.
Jak vy řešíte spotřebu? Určitě máte velké přebytky a určitě vám vadí, když nejsou využity, stejně jako mně.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 6.9.2022 20:31
Paráda. Je vidět, že zatraceně dobře víte, jak na to. Gratulace.
Nicméně letos se Matka Příroda zachovala k paprikám velkoryse. Naprosto nejlepší rok z těch 5ti, co je pěstuju. A jak píše Walter - žádné mšice. Je to pro mne trochu záhada, teplé počasí spíš rozvoji hmyzu nahrává. Molic byly letos snad miliardy. Proč ne mšice?
Jak vím, že byl velepříznivý rok? Tahle teplomilná Big Red (242 g) vyrostla a uzrála na záhonu chráněném pouze zástěnou z netkanky v 570 mnm. A není samozřejmě jediná. Ostatní otužilejší odrůdy jsou naprosto neuvěřitelně obtěžkané novými plody. Co já s tím budu robit? První vlna dozrála a tak jsem naložil kolem 3 kilo paprik. Víc už nedokážu zkonzumovat ani když se podělím s rodinou. Ale ten pohled na ně mě hřeje u srdce. A nejen na ně.
Milan HP
Omluva: snímek je ve foťáku, který jsem nechal na chalupě. Takže hned jak bude možné, zveřejním ho.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 29.9.2022 20:35
Ta chvála je zasloužená, takže není třeba za ní děkovat. Ty další snímky to jen potvrzují.
No a mně nezbývá než přeci jen do té další várky paprik na kyselo jít. Ochutnal jsem tu první a usoudil, že tempo spotřeby bude mnohem vyšší, než jsem původně odhadoval. A kdo ví, jaký bude rok příští. Když něco zbyde, nebude to na škodu.
Jak vy řešíte spotřebu? Určitě máte velké přebytky a určitě vám vadí, když nejsou využity, stejně jako mně.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 6.10.2022 23:12
Souhlas. Leč mé přebytky jsou jinak motivované u rajčat a jinak u ostatní zeleniny. U rajčat je to zvědavost a ověřování odolnosti proti plísni bramborové. Stále se objevují nové odrůdy a mně to nedá, musím vyzkoušet, takže končím na 50+ keřů naprosto vědomě.
U ostatní zeleniny, především té pěstované poprvé nebo s malou zkušeností, je to realizmus trochu cinknutý heslem "doufej v nejlepší, plánuj pro to nejhorší". Ano, moje "rezerva" se naprosto převážně ukáže být přehnaná. A tak mám přebytky a tím i víc práce. Časem to snad vychytám trochu líp. Ale vzhledem k tomu, že nevidím do budoucnosti, to zlepšení rozhodně nebude moc dramatické.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 7.10.2022 20:08
|