Odrůda rajčete
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 85.243 (?), 11.2.2011 11:28
Rajčata pěstuji asi 20 let. Vyzkoušel jsem snad všechny odrůdy a zdá se mi nejlepší odrůda Tipo. Proč? Je velmi malá pravděpodobnost že některé praskne. Po utržení doma vydrží použitelné, tvrdé i 3 týdny - nezměkne. Tuto odrůdu trhám do zámrazu, pěstuji na 3 výhony a okolo 10.8 výhony zakracuji. Samozřejmě se musí chemicky ošetřit proti plísni. Ošetření je nutné provézt preventivně již okolo 15.6. a potom pokračovat. Letos tato odrůda není k sehnání i když stojí okolo 35.- kč. Sehnal jsem si asi 10 ruských odrůd, mezi nimi odrůdy Samara, Ležabok, Blafovest, Veža, Moskvič, Začaravanne a jiné. Budu je zkoušet zda v našich končinách porostou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 11.2.2011 11:59
jedna odroda ma sokovala nazvom... sweet milion? ci tak nepozna niekto?
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.30 (?), 11.2.2011 14:01
Dobrý den, nechá se nějak rozeznat tyčkové od keříčkového rajčete ze sazenice. Mám vybraná semena z rajčat z hypru a nevím, zda to je tyčková nebo keříčková odrůda. Abych vesele nevyštipoval zálistky v domění, že jde o tyčkovou odrůdu a nebyla to keříčková a naopak. Díky za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.28 (?), 12.2.2011 15:43
Také jsme ji zkoušeli a je to jen supermarketový průměr. Pokud chcete malá rajčata zkuste Goldkrone, Bejbino nebo Spencer. Pěstujeme asi 15 odrůd rajčat a za posledních 30let jsme vyzkoušeli většinu běžných odrůd, Swet milion ale nedoporučuji. JM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|