Mě letos velmi mile překvapila odrůda IDYL, vynikající chuť, vysoká plodnost a minimálně, i v tomto hrozném počasí, praská. Plody jsou sladké i když ještě nejsou dokonale zralé.
Idyl jsem letos vyzkoušel a praská méně než Cherrola nebo Pollicino, chuťově je na úrovni Cher. a hodně zaostává za Pollicinem. Chybu opět nemá Bejbino a Ildi. Začíná mi rodit rajče Torito (ze semen supermarketu) a tato odrůda odsouvá chuťově všechna cherry rajčata do pozadí. Řekl bych že je téměř totožná s odrůdou Skadkaja Děvočka kterou mám též.
Díval jsem se na odrůdu rajčete Dasher F1 v jednom nejmenovaném -hausu. Vypadá velmi zajímavě, řekl bych že velmi podobně jak Sladkaja děvočka. Dokážu za semena utratit nějakou tu korunu ale dát 117,- Kč za balení o pěti semínkách je přece jen poněkud síla.
Mirek, aj tak som zvedavy, co z tej vasej zbierky znesie najvyssie kriteria kvality. Ak sa dopatrate k nejakej vynimocne chutovej sorte, rad od vas dopestovane semienka kupim....ak"nebudu "formula" 1
Po loňských zkušenostech jsem vyřadil odrůdu De Barao (žluté, červené, růžové a černé). Je to sympatické rajče, není velké ale až neúnosně praskalo, a to jsem tři rostliny měl ve veliké kádi se zeminou ukryté pod igelitovou stříškou.
praskani je hrozne, bohuzel jednu takovou odrudu mam nakazanou pestovat-vloni zadna jina nepraskala, je pravda, ze chutove je super, ale to praskani... takze na popud rodiny musim dale pestovat Policcino...