Odrůda rajčete
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?) 12.1.2011 16:54
Pollicino je dobré rajče, na přebalu však vypadá menší než ve zkutečnosti je. Letos ho sadit budu, do budoucna počítám s jeho náhradou za rajčata typu Sladkaja děvočka - malé rajče, měká a tenká slupka, mírně kvadratický tvar, silnější dužina ne však masitý plod, chuť nemá štiplavě rajčatovou ale vynikající. Skoro stejné je Torito (zakoupeno v zelenině, vybrána semena a zasazena), u něj jsem ale zaznamenal velmi rychlý nástup plísně, pěstoval jsem ho jako tyčkové (Sl. děv. je indeterminantní a o hodně úrodnější). Když už jsme u malých odrůd a praskání tak pozoruji že nejvíce praskají rajčata s tenkou pevnou slupkou a "šťavnatá", např. Cherrola.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 12.1.2011 17:06
k tomu Policcinu, sice praska, ale chut je mimoradna, to tedy ano, tez jsem loni sklidil 10vijanu, coz je slusne
Mirku, na fotce to Green Zebra neni, ta ma tm zelene pruhy, spis je podobna známé odrude Aunt rubys german
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 12.1.2011 19:52
Nabídek od firmy SEMO je tam více, stejně tak i od jiných českých firem, byť někdy prodávaných pod jinou hlavičkou. Co je ale pro mne na těchto stránkách zajímavé jsou ruské produkty. Jsou sice dražší ale jsou v EU, což je důležité pokud nemám jiný zdroj jak semena z RU nebo UK získat. Bohužel komunikace s ruskými servry není, až na vyjímky, téměř žádná. A to jim zasílám jen jednu otázku - zda by poslali na adresu do ČR. Tady naopak musím pochválit Estonce, v pátek jsem potvrdil objednávku, v sobotu přišel mejl s náležitostmi, v pondělí jsem provedl po internetu bankovní převod a dnes (na můj dotaz) mi přišel mejl že děkují za rychlost úhrady a že včera v 17.3o odešel balíček na mou adresu. Co tak tyto stránky sleduji, je vidět že se jejich sortiment rozšiřuje, a i směrem na východ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|