Roubované rostliny mívají bujnější růst, mohutnější kořenový systém, nejsou tak náchylné na výkyvy počasí. Není to však všelék, nenahradí teplo a slunce. Předpěstujte si sazeničky které byste koncem května dal ven na záhon, na zem dejte černou netkanou textilii, a nad rostlinama udělejte oblouky s bílou netkanou textilí kterou tam necháte až do doby kdy začne meloun kvést. Přikládám snímky z loňska kde to máte názorně. Snímky jsou ze 6.5. a tudíž se jedná o velmi časnou výsadbu. Textilie dokázala ochránit rostlinky i před pozdními mrazíky které přišly vloni 3x!!! Oblouky jsou obyčejné pozinkované šponovací dráty na plot, textilie je namotaná na střešních latích, které ji zároveň zatěžují a šponují. Namotáváním textilie na lať velmi jednoduše rostliny odkryjete, textilie je prodyšná, rostliny se nezapaří, propouští světlo.
Mimo Sugar Baby můžete zkusit i Crimson Sweet, ten je sice pozdnější ale jeho dužina zase dokáže lépe zvládnout výkyvy počasí. Podle mne musí mít Sugar vyrovnanější podmínky aby byl kvalitní, ale to je můj názor, tyto tmavozelené odrůdy jsem již přestal pěstovat. Výsev pro Vaše podmínky bych začal začátkem dubna.