Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?) 11.3.2012 11:44
Dotaz je patrně směřován jinam ale dovolím se přidat se svým názorem. Vloni jsem vysadil hodně druhů barevných a strakatých odrůd, teď nemám na mysli žluté a červené odrůdy, a musím znovu konstatovat že vypadají mnohem lépe než chutnají, jsou to taková oku ladící rajčata. Nepozoroval jsem že by bílá, zelená, pruhovaná atd., byla náchylnější na choroby nebo byla neúrodná, ona nám prostě nechutnala. Když to řeknu lidově tak je to "jalovisko bez chuti", např. Tigerella (vodnaté, tenká tuhá slupka, bez chuti) je v čele tohoto pelotonu. Black Sherry se ještě dalo, ostatní černé odrůdy nejsou chuťově špatné ale extremně praskají, Bůvolí srdce je dobré rajče, otázka zda na přímý konzum.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
treeface - (9) - 116.203 (?), 11.3.2012 7:18
Super, moc děkuju. Teď se ještě zeptám - nakupujete jejich semena na onom estonském internetovém obchodě, či z různých zdrojů? Můžete je případně uvést? (Ne všechny jsou seriózní a těm já bych se rád vyhnul). Díky moc. Kde vlastně svá rajčata pěstujete? Já střední Morava.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 11.3.2012 10:58
Prosím, nemohl byste napsat proč Vás ta rajčata zklamala? Zda Vám nechutnala nebo úroda byla malá nebo trpěla chorobami, atd. Někdy jsou negativní informace cennější než pozitivní.Za odpověď předem děkuji.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 11.3.2012 11:44
Dotaz je patrně směřován jinam ale dovolím se přidat se svým názorem. Vloni jsem vysadil hodně druhů barevných a strakatých odrůd, teď nemám na mysli žluté a červené odrůdy, a musím znovu konstatovat že vypadají mnohem lépe než chutnají, jsou to taková oku ladící rajčata. Nepozoroval jsem že by bílá, zelená, pruhovaná atd., byla náchylnější na choroby nebo byla neúrodná, ona nám prostě nechutnala. Když to řeknu lidově tak je to "jalovisko bez chuti", např. Tigerella (vodnaté, tenká tuhá slupka, bez chuti) je v čele tohoto pelotonu. Black Sherry se ještě dalo, ostatní černé odrůdy nejsou chuťově špatné ale extremně praskají, Bůvolí srdce je dobré rajče, otázka zda na přímý konzum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 11.3.2012 12:49
I když se to možná na "dálku" nezdá tak jsou to úplně jiná rajčata. Pollicino je tyčková odrůda, má větší a oválnější plody, teď si nejsem jistý ale mám dojem že má více jak dvě komory. Má tužší slupku, tenší stěnu a má více "šťávy", je náchylnější na praskání, je to takové malé klasické rajče. Děvočku řadím mezi dvoukomorové, soudkovité odrůdy, je keříčková, nesrovnatelně úrodnější, vůbec nepraská, má měkou slupku, silnou dužinu a vynikající sladkou chuť. Když porovnáte snímek rostliny Pollicina a Děvočky (výše) tak uvidíte zásadní rozdíl. Na obou snímcích jsou rostliny v květináči.
Na dalším snímku je býčí nebo volovje srdce (teď už nevím), mělo by mít tvar jako prostřední plod ale vidíte že ne vždy je tomu tak.
|
|
|
|
|
|
|
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 35.166 (?), 11.3.2012 14:38
Ze strakatých jsen zůstal jen u Green Zebry, jinak u nás vede Ildi, Bejbino. Letos zkouším banánové Roman Candle. Bohužel nevím, kde u nás sehnat Sladkoju děvočku. Tu bych moc chtěl!!!
Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.137 (?), 12.3.2012 7:43
V posledním receptáři píše paní Dušková o převislém rajčeti Tumblington Red a Yellow. Má s ním někdo zkušenosti? Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|