Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
host - 4.7 (?) 2.7.2012 17:33
Vedci teraz prišli na to, že práve dokonalá farba paradajok môže byť problém. Pripravuje ich o cukor a vôňu. A tak, aj keď ju odtrhnú zrelú a necestuje stovky kilometrov, na stôl sa dostane menej chutná, než ju poznali naši predkovia.
V štúdii, ktorú uverejnili v magazíne Science, vedci tvrdia, že náhodná genetická mutácia, ktorá priniesla jednotnú červenú farbu, atraktívnu pre poľnohospodárov, „vypla“ gén využívaný pri fotosyntéze, ktorý významne prispieva k produkcii cukru a zrelej vône.
Čítajte viac: Červené paradajky bývajú bez chuti
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.215 (?), 21.3.2012 10:52
Dobrý den, chtěl bych se zeptat za jak dlouho vzejdou semínka rajčat black krim, green zebra, paul robeson a amish gold. Zasadil jsem je před 6ti dny společně s bejbinem, darinkou a start f1 od sema. Rajčata od sema jsou už z 80% vzešlé, ale rajčata black krim a ostatní které jsem si objednal na tomatofestu pořád nic. Rejpal jsem v hlíně abych se podíval, jestli už na nich není klíček ale bohužel není. Přijde mi to divné. Mohl by mi poradit někdo, kdo má s těmito odrůdami zkušenost? Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.45 (?), 21.3.2012 12:56
Taky jsem objednal z Tomatofestu Zebru a Krim. Namočil jsem je do čaje, potom dal na teplé místo do perlitu a asi za týden vše vzešlo.
|
|
|
|
|
|
|
treeface - (9) - 71.20 (?), 18.2.2014 15:14
No vidíte, a mně i dětem loni (2013) chutnala nejvíc práve Sweet Million a Lupitas :o)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gonga - (4) - 8.218 (?), 22.3.2012 14:03
Musím velmi souhlasit, Tigerella bylo nejhnusnější rajče, které jsem minulý rok měl. A že jich pár bylo.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 22.3.2012 15:27
Já jsem loni pěstoval také takové žíhané rajče- Duo. Pořád jsem čekal, že se nějaká chuť (mimo ostré kyselosti) dostaví, ale v srpnu už jsem nevydržel a celé rostiny (měl jsem jich pět) i s uzrálými plody (odhadem cca 8-10 kg) skončily na kompostu. Netroufl jsem si je dát ani do protlaku. Vlastně jsem nesnědl ani jedno celé rajče, vždycky jsem ochutnal a vyplivl. Asi mně jeho chuť nevyhovuje.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.7 (?), 2.7.2012 17:33
Vedci teraz prišli na to, že práve dokonalá farba paradajok môže byť problém. Pripravuje ich o cukor a vôňu. A tak, aj keď ju odtrhnú zrelú a necestuje stovky kilometrov, na stôl sa dostane menej chutná, než ju poznali naši predkovia.
V štúdii, ktorú uverejnili v magazíne Science, vedci tvrdia, že náhodná genetická mutácia, ktorá priniesla jednotnú červenú farbu, atraktívnu pre poľnohospodárov, „vypla“ gén využívaný pri fotosyntéze, ktorý významne prispieva k produkcii cukru a zrelej vône.
Čítajte viac: Červené paradajky bývajú bez chuti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|