Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?) 4.7.2011 17:50
mel jsem obe odrudy, jsou si dosti podobne ve vsem, nakonec jsem se vratil k San Martanu, letos mam jeste Federle, ktere je konkurent, uvidime zda to nebude ranejsi...
kvuli nedostatku casu jsem sazel rajsky az kolem 26.5., nyni jiz zraji Pollicino, Bejbino, Vilma, Tigerella
Odrudy byly zality pouze dvakrat po vysadbe, takze podminky jsou pro ne drasticke - navic jizni svah, zatim co do vynosu vyhrava Petula RZ a Black Seaman
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.162 (?), 17.8.2019 10:06
Chuť rajčat také závisí na tom kde rostou. Ve skleníku hydroponické skleněnky bez chuti, ve skleníku v zemině jsou lepší a nejlepří jsou volně na poli. Záleží také na našich různých chuťových buňkách a na co jsme od mládí zvyklí. Letos nad venkovní rajčata jiná nemají. Chléb s máslem a na to plátky rajčete je lepší než nejlepší zákusek. Můj subjektivní dojem.
Když světlo prochází sklem nebo nějakou umělou hmotou dochází k gegradaci slunečního zážení a to negativně ovlivňuje chuť a kvalitu rajčat. To je můj názor odpozorovaný z praxe.
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.86 (?), 13.8.2011 11:57
Já měla loni krásné plody rajčat vypěstovaných ze semínek z Bulharska, vypadá to jako Krimsko rozovo, a nejtěžší plod vážil 3/4 kila. A byla výborná. Letos mi nějak nejdou :-( Veni
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.86 (?), 13.8.2011 11:58
Nééé, Kaspijsko rozovo!!! Veni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.20 (?), 9.6.2011 15:01
U nás vedou rajčata Start F1 a Tornádo. a výborné jsou i tyčková rajčata Býčí srdce, jsou masitá a na rajčatový salát ideální, nejsou tak vodová. Zkuste, a uvidíte krásné velké a chutné plody. Děti rádi zobou Cherolla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.163 (?), 18.6.2011 11:45
Dobrý den, čtu diskusi ohledně rajčat San Marzano. Koupila jsem loni odrůdu Scatolone, což by mělo být rajče ze "skupiny" San Marzano. Tak jak je to vlastně s těmito druhy? Pěstoval někdo obě odrůdy, nebo jaký je mezi nimi rozdíl? Scatolone je dosti pozdní, dle popisu určené na picu a pod. Vlasta
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 4.7.2011 17:50
mel jsem obe odrudy, jsou si dosti podobne ve vsem, nakonec jsem se vratil k San Martanu, letos mam jeste Federle, ktere je konkurent, uvidime zda to nebude ranejsi...
kvuli nedostatku casu jsem sazel rajsky az kolem 26.5., nyni jiz zraji Pollicino, Bejbino, Vilma, Tigerella
Odrudy byly zality pouze dvakrat po vysadbe, takze podminky jsou pro ne drasticke - navic jizni svah, zatim co do vynosu vyhrava Petula RZ a Black Seaman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|