Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
pefito - (47) - 49.182 (?), 18.3.2013 21:41
Nepoznate nahodou stranky poskytujuce rebricky top svetovych odrod rajciakov(myslim najchutnejsich) ? Pripadne rozsiahle ankety pestovatelov?
Ako su na tom s popularitou odrody z Madarska, Bulharska, Grecka byvalej Juhoslavie, Turecka ci Moldavska? Bol by som vdacny za dobre typy.
Vopred dakujem
|
|
|
|
|
|
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 11.2.2013 11:01
No, já je budu mít letos prvně-tak to není potešující zpráva, ale právě že mi bylo raděno je koupit... prý jsou OK-tak třebas to byla náhoda.
Dřív sem měla takové malé žluté oválné, podlouhlé,bohužel na sáčku nebyla odrůda, teď sem je už nesehnala, měla sem sáček 3 roky, místo toho mi byl doporučen Perun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 11.2.2013 11:51
mě suchá rajčata nevadí, to že je ranné je plus, jinak ty podlohlé rajčátka, asi nebyly ildi, ale spíš to připomíná tvarově Taiko.
Jinak mám letos 6 odrůd, různé typy, základ je Start, a Stupické, a pak pár semen od každého, Perun,Albertovské žluté.Býčí srdce.Tumbling T.Y.
Semínka mívám na několik let, protože mám místo na max.2O rostlin plus pár truhlíků, takže až spotřebuju, koupím známý základ, Start,Tornado.Sláva Porýní, něco z tohoto plus různé zajímavosti, co se mi líbí, i když to nenadchne kolikrát, spotřebuju třebas zmražením, nebo rozdám.Semínka dávám i prošlá a vždy vpořádku vyklíčily...
bohužel ob rok je u nás dost plíšeń,střídá se to pravidelně, takže odrůdy masitých rajčat dávám míń,protože sou náchylné.
Jinak nejvíc odolné proti plísni byly vždy drobnoplodé odrůdy, plus paprikové rajče typu S.Marzano, které ovšem manžel nesnáší, ale je opravdu mimořádně odolné, ono je spíš na vaření, ale když nic jiné není, určitě je na jídlo lepší než z obchodu.Minimálně salát z něj jde udělat dobrý.
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.53 (?), 11.2.2013 14:06
S Ildi mám také výborné zkušenosti. Bohatě rodí, brzy dozrává, je odolné proti plísni a velmi chutné - zvláště pro děti. S tím Perunem máte pravdu, rostlo skutečně jako plevel, rostliny přímo obří, ale bohužel plody poskrovnu, asi se na něj vybodnu. Díky, Stáňa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 11.2.2013 18:01
tak to mě trochu uklidnilo.
jinak kdyby někdo chtěl, mám tu přebytek semínek Sláva Porýní, jsou už sice prošlá, ale běžně vysévám i taková semena, co taky s tím, když to přebyde, v některých sáčcích bývá hodně semen.Tu bylo napsáno 1OO semen, ale podle mne jich bylo o dost víc, protože loni sem vysela hodně, a snad 8O jich ještě zbývá, nasadila sem letos jen pár semínek, protože mám i hodně jiného.Tak kdyby to někdo chtěl, pošlu to normálně v obálce, třeba výměnou za něco jiné, co vám zbývá, prošlo,či nechutnalo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|