Nejchutnější rajčata

host - 155.12 (?)
16.9.2010 14:53
Děkuji za pochvalu ale já jsem spíše rajčatový kutil. Podařilo se mi něco najít - Lehečkovo pomerančové je poloraná indeterminantní nehybridní odrůda vhodná pro pěstování na poli. Postavení listů na rostlině horizontální, listy středně dlouhé, středně široké až široké, silně lesklé, květenství převážně jednoduché. Plod středně pevný až pevný, středně velký, kruhovitého tvaru, žebrování u stopky není nebo velmi slabé, placenta středně velká, počet komor dvě nebo tři, barva před zralostí středně zelená, barva ve zralosti oranžová, trvanlivost plodu krátká až střední, obsah sušiny střední.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 97.78 (?), 14.9.2010 22:34

Jaké jsou plody odrůdy Sladkaja děvočka co do pevnosti plodu? Letos mám poprvé Idyll, dětem chutnají, ale trochu odrazují tím, že jsou měkčí. Beruna

host - 133.163 (?), 15.9.2010 7:15
Mají silnější stěnu ale měkou slupku, nepraskají, mají vyvážený poměr dužiny a "šťávy", jsou menší a hranatější jak Pollicino. Oproti Idyllu se na něm neprojevují nadměrné srážky a plod se "nenalévá" vodou (potom měkne). Idyll má tenkou ale pevnou slupku a dosti praská, chuťově značně zaostává. Děvočce je velmi podobné rajče Torito, které jsme koupili v zelenině u Vietnamců. Děvočka je uváděna jako determinantní (keříčkový) ultraranný hybrid, keř u mne dosáhl velikosti jednoho metru a je velmi úrodná, bohužel téměř dvouměsíční opoždění (potopa) se projevuje na dozrávání všech rajčat. Např. pozdní San Marzano na sušení mi nedozrál ještě ani jeden! plod. Mirek

Burian43 - (6) - 123.130 (?), 16.9.2010 14:08

Mirku, vidím, že jste dost velký expert přes rajčat, chtěl bych se vás zeptat, jestli jste slyšel někdy o rajčatech Lehečkovo pomerančové rajče-oranžové, tvrdé, chutná pomerančem.Nedávno jej ukazovli v Receptáři který byl ale z r.2003.Ten p. Lehečko byl nějakým výzkumníkem a sliboval, že by to rajče mělo být v prodeji asi za pět let.Jenže asi před třemi lety zemřel a nevím jak to s tímto rajčetem dopadlo.Možná, že něco víte vy.Ještě vím, že bylo vedeno pod č.582-Lehečkovo zlaté./úřad patentů/

host - 155.12 (?), 16.9.2010 14:53
Děkuji za pochvalu ale já jsem spíše rajčatový kutil. Podařilo se mi něco najít - Lehečkovo pomerančové je poloraná indeterminantní nehybridní odrůda vhodná pro pěstování na poli. Postavení listů na rostlině horizontální, listy středně dlouhé, středně široké až široké, silně lesklé, květenství převážně jednoduché. Plod středně pevný až pevný, středně velký, kruhovitého tvaru, žebrování u stopky není nebo velmi slabé, placenta středně velká, počet komor dvě nebo tři, barva před zralostí středně zelená, barva ve zralosti oranžová, trvanlivost plodu krátká až střední, obsah sušiny střední.

Burian43 - (6) - 123.130 (?), 17.9.2010 16:18

Z tohoto popisu co jste tady uvedl uvažuji, že by mohlo být toto rajče někde v prodeji, příští týden se po něm podívám.Děkuji za popis Vladimír

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 16.9.2010 14:56

A ještě odkaz i s obrázky! Mirek

Sladkaja děvočka
Sladkaja děvočka

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 3.6.2011 20:09
Rok se sešel s rokem a ve skleníku začala zrát Sladkaja děvočka (tato je z loňských semen, original F1 mám v květináči a na záhoně), doufám že bude i tak dobrá jak vypadá.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?), 8.6.2011 17:53

Dotaz na pana Mirka. Mám od Vás semínka Sl. Děvočky a ZL. Andromedy. Můj dotaz směřuje na Andromedu, rostlina vytvořila 3 vijany nad sebou a už ukončila růst viz foto. Je to normální nebo je to způsobeno tím, že se jedná o semena vyndaná z plodů F1. Díky

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 8.6.2011 21:06

Zolotaja Andromeda je determinantní odrůda která dosahuje výšky 50-100 cm, nevylamovat zálistky! Sl. Děvočka je taky keříčková odrůda.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 12.6.2011 9:23

Musel jsem sklidit ze skleníku úrodičku před postřikem a má, prozatím stále nejchutnější rajčata, už zrají ve skleníku (lednový výsev) a tak za týden budou první plody z pozdějšího výsevu. Na sazenicích v květináčích pod Beskydama i u Holešova už zrají venku také (lednový výsev).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz