Nejchutnější rajčata

host - 153.130 (?)
10.8.2010 20:52

Má někdo zkušenost s rajčetem Tomaso F 1?Letos jsem ho koupil do foliáku 200 ks a nejsem s ním vůbec spokojen.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 8.8.2010 17:15
Rajčata v kbelících nebo květináčích pěstuji pro skorejší sklizeň a v dnešní době již ani nerostou, jen dozrávají a na jejich místo nastupují "záhonové". Skleník nemám, foliák první rok ale rajčata jsem z něj vyhodil hned na jaře neboť tam na ně byla velká vlhkost (daří se tam hadovkám a melounům, v pohodě byly i v těch hicech). Všechny odrůdy rajčat pěstuji venku na záhoně, max. pod nějakým igelitovým krytem aby na ně nepršelo. Přikládám pár snímků odrůd které nyní zrají v květináčích u nás před domem na jižní straně. Hlavní "nápor" je vysazen na zahradě ale stále se mu nechce do zrání (pozdní výsadba, potopa). Mirek
zleva ve spodní řadě Žlutý gigant, Kaspar, Černý Maur, Zlatá Andromeda, nahoře Sumoist, Apelsin, Černý princ. Váha plodů od 24 gr (Maur) po 354 gr (Apelsin).
zleva ve spodní řadě Žlutý gigant, Kaspar, Černý Maur, Zlatá Andromeda, nahoře Sumoist, Apelsin, Černý princ. Váha plodů od 24 gr (Maur) po 354 gr (Apelsin).
Bez názvu
Bez názvu

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 9.8.2010 20:41
Krása, bydlíte asi v lepším místě..tady, v Litomyšli, budu muset vymyslet nějaký přístřešek.Semena mám od p. Rezla, takže doufám, že na rok budu mít dobrá rajčata.Letos mně zklamaly..odr. Tipo-nejenže praská, ale chuťově horší snad než z marketu.ostatní nic moc-pozdě jsem zahrádku dostala.. ps: máte semena přímo od zdroje, vidím psáno azbukou..Jaké jsou zkušenosti z distribucí? A.Čížková

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 9.8.2010 21:47

Semena mi dovezl přítel přímo z Ruska, jiná možnost (pošta) v současné době není. Na této estonské adrese je taky pár zajímavostí ale zatím jsem nezkoušel. V nové "várce" mám i odrůdy ze sibiřských semenářských firem u kterých předpokládám že jsou vyšlechtěny na "drsnější" a rychlejší růst, i když letošní teploty na Sibiři (v okolí Bajkalu 39°C!!!), odpovídají tak Itálii ;o) I z toho mála co už dozrálo mají některé odrůdy chuť tak jak ji pamatuji hodně dávno - pravou štiplavou rajčatovou. Mirek

host - 121.238 (?), 10.8.2010 10:34

Mirek, skusenosti mate bohate. Ak by ste mali doporucit silne vonavu sladku rajcinu s vyraznou aromou, ktoru by ste mi, z tych v CR a SR dostupnych doporucil?

host - 155.12 (?), 10.8.2010 20:48
Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a chuťově jalové, po letošku končím i s odrůdami Pedro, Toro, Barbados které jsou sice tvrdé ale ještě jalovější (supermarketové). Docela dobré chuťově i tvarově se mi jeví Pollicino (více praská), bezkonkurenčně vynikající Ildi, velmi dobré sladší Bejbino. Ostřejší, štiplavější, rajčatovější chuť má žlutá keříčková Citrina. Cherolla má tenkou pevnou slupku a taky dost praská, chuťově zaostává. Když vysadíte Bejbino, Ildi a Pollicino tak určitě nic neskazíte. Berte ale ohled na to že je to moje chuť a tu může mít každý jinou. Až objeví rajče s "pravou" chutí dám vědět! Mirek

host - 153.130 (?), 10.8.2010 20:52

Má někdo zkušenost s rajčetem Tomaso F 1?Letos jsem ho koupil do foliáku 200 ks a nejsem s ním vůbec spokojen.

host - 245.30 (?), 9.9.2010 19:34

Zdravím všechny rajčatáře. Letos jsem měl poprvé Ildi a musím říct, že jsou to zatím nejchutnější rajčata jaká jsem kdy jedl a to mi je prodali jako bejbino. Takže na příští rok zavrhuji dopodud hojně pěstované Perun, Tornádo, Start a oří rajčata a vše nahradím Ildi a pokud seženu semínka tak zkusím Bejbino. Zdeněk

host - 30.92 (?), 10.9.2010 8:28

Po několikaletém pátrání mně i mým zákazníkům jako nejchutnější odrůda Cupido - datlové cherry, dále Dunne - mini San Marzano, Tyty - koktejlové a Spencer - cherry. Všechno jsou hybridy a nezkoušejte si je namnožit ze semínek. Radek

host - 11.106 (?), 14.9.2010 15:03

Já jsem letos byla chuťově spokojená s rajčaty Bejbino a Pollicino, i když v tom letoštím počasí dost praskaly. Špatné není ani Perun. Ildi je chuťově dobré, ale z nějakého záhadného důvodu jsem měla na obou rostlinách velmi malou úrodu. Zklamaná jsem byla z rajčete San Marzano, bylo bez chuti, bez šťávy.

host - 155.12 (?), 14.9.2010 18:33
U mne letos No. 1 - Sladkaja děvočka. Mirek
Sladkaja děvočka
Sladkaja děvočka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024