Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 10.8.2010 10:34
Mirek, skusenosti mate bohate. Ak by ste mali doporucit silne vonavu sladku rajcinu s vyraznou aromou, ktoru by ste mi, z tych v CR a SR dostupnych doporucil?
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 10.8.2010 20:48
Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a chuťově jalové, po letošku končím i s odrůdami Pedro, Toro, Barbados které jsou sice tvrdé ale ještě jalovější (supermarketové). Docela dobré chuťově i tvarově se mi jeví Pollicino (více praská), bezkonkurenčně vynikající Ildi, velmi dobré sladší Bejbino. Ostřejší, štiplavější, rajčatovější chuť má žlutá keříčková Citrina. Cherolla má tenkou pevnou slupku a taky dost praská, chuťově zaostává. Když vysadíte Bejbino, Ildi a Pollicino tak určitě nic neskazíte. Berte ale ohled na to že je to moje chuť a tu může mít každý jinou. Až objeví rajče s "pravou" chutí dám vědět! Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 10.8.2010 20:52
Má někdo zkušenost s rajčetem Tomaso F 1?Letos jsem ho koupil do foliáku 200 ks a nejsem s ním vůbec spokojen.
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.30 (?), 9.9.2010 19:34
Zdravím všechny rajčatáře. Letos jsem měl poprvé Ildi a musím říct, že jsou to zatím nejchutnější rajčata jaká jsem kdy jedl a to mi je prodali jako bejbino. Takže na příští rok zavrhuji dopodud hojně pěstované Perun, Tornádo, Start a oří rajčata a vše nahradím Ildi a pokud seženu semínka tak zkusím Bejbino. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 30.92 (?), 10.9.2010 8:28
Po několikaletém pátrání mně i mým zákazníkům jako nejchutnější odrůda Cupido - datlové cherry, dále Dunne - mini San Marzano, Tyty - koktejlové a Spencer - cherry. Všechno jsou hybridy a nezkoušejte si je namnožit ze semínek. Radek
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.106 (?), 14.9.2010 15:03
Já jsem letos byla chuťově spokojená s rajčaty Bejbino a Pollicino, i když v tom letoštím počasí dost praskaly. Špatné není ani Perun. Ildi je chuťově dobré, ale z nějakého záhadného důvodu jsem měla na obou rostlinách velmi malou úrodu. Zklamaná jsem byla z rajčete San Marzano, bylo bez chuti, bez šťávy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 14.9.2010 18:33
U mne letos No. 1 - Sladkaja děvočka. Mirek
|
|
|