Moje nové tekvice 2014
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 83.198 (?), 24.1.2014 13:31
tiež som počul, že to nebolo ktoviečo... vraj stále to chutilo ako dyňa...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4587) - 96.86 (?), 24.1.2014 14:21
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kyprik - (49) - 37.119 (?), 24.1.2014 8:13
Pane Peter, já jsem pěstitel a konzument, na vaření mám doma lepší odborníky. Zeptám se doma a až zjistím ten správný recept tak Vám ho pošlu. M.S.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kyprik - (49) - 159.11 (?), 24.1.2014 22:28
Takže pro pana Petera, ale i pro ostatní zájemce posílám slibovaný recept na dýňový džus. Jak jsem již psal, nám se k tomuto účelu nejvíce hodí tykev muškátová Muscade de Provence.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 25.1.2014 9:47
Já jsem nikdy nepovažoval dýni, co by nějak extra zeleninu ke konzumu.Dýňové kompoty mě ani po přidání ananasové příchutě nějak obzvlášť nešmakovaly.
Nedávno byl v některém z posledních vydání Zahradkáře, číslo vydání si už nepamatuji, recept na kandované zpracování dýně.Je to velmi jednoduchý recept, který mohu doporučit, a výsledek opravdu stojí za tu trochu námyhy.Kandovanou dýni lze skladovat v umělohmotné krabičce, nebo v papírových pytličcích bez rizika znehodnocení dlouhodobě.Takovou netradiční dýni pak nabídnout na stůl návštěvám, nebo si při zimních večerech zpříjemňovat sezení u televize.Největší přínos spatřuji v tom, že ovoce pozvolným tepelným zpracováním neztrácí tolik vitamínů, jako při výrobě kompotů, a je zdrojem vitamínů v zimě.Je to něco podobného, jako sušené švestky.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 25.1.2014 11:32
Já dělám kompot z dýně s citrony / s tou ananasovou trestí je to opravdu nic moc/.Přesný recept nemám, dělám to od oka.Kompot musí být hodně sladký a zároveň i kyselý, krom citronů tam jde i kyselina citronová.Jeden citron tam krájím i s kůrou.Takto to dělala moje babička.
Dělám toho jen jeden menší hrnec, ani nezavařuju, prostě uvařím, do týdne sníme a je to.Jsme jen dva a tak to nemá cenu dělat do zásoby.
Jinak dýně na kompot, Goliáše pěstuju především pro drůbež, v zimě pak dávám celé kusy vyzobávat.Žloutky mají potom-no tak pěkně oranžové jako dýně.Kandování sem dělala loni, ale kupodivu, to mi moc nejelo.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|