Melounoviště 2010

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?) 
2.1.2011 15:51
Zatím hodnotíme loňské pěstitelské úspěchy...8o)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 44.75 (?), 2.1.2011 15:55

Aha, já myslel, že už zbrojíte na novou sezónu...

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 67.158 (?), 27.12.2010 16:52

Pro paní 103.253: Jste si jistá, že to, co jste si vypěstovala, byla tykev fíkolistá? Moje tykve fíkolisté nebyly zelené, ale jásavě zelenobílé. Semínka byla světlá, úplně stejná jako byla ta zakoupená. Nikoliv nahnědlá a už vůbec ne tmavá? Možná, že i tykev fíkolistá, jejichž semínka se prodávají, mají různé variety? Pro porovnání připojuji fotku jedné z mých tykví fíkolistých.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 191.35 (?), 27.12.2010 18:56

Tak jak čtu diskusi, tak asi to příští rok zkusím s melouny taky, jen nevím pořádně jakou sortu. HK 230 mnm.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 28.12.2010 9:36

kdyz vidim kolik melounu jste vsichni letos sklidili, musime se jeste zeptat, zalevali jste je-ve foliovniku asi jo:-)  ale venku na poli?

U nas je velke sucho, a proto se na toto ptam, zda je lze vypestovat bez dodatecne zlivky podobne jako treba tykve na semena-na j.Morave rostly bez problemu...

host - 155.12 (?), 28.12.2010 10:02

Melouny se zalívají zhruba do objevení prvních plodů, potom už jen málo, roubované melouny skoro vůbec. Ve foliáku lehce tak jednou za týden, samozřejmě podle počasí. Mirek

host - 103.253 (?), 28.12.2010 15:16

pro Mirka - dýni fíkolistou jsem měla ze zbylého semínka z obchoidu, co mně zbyla při roubování.. Šlahouny byly skoro dvacetimetrové, aspoň 7. Kvetla pozdě, myslela jsem, že ani nedozraje.

Semínka vlevo jsou vybraná na podzim - bylo na nich hodně slizu, ještě silně zapouzdřená a, jakoby prázdná, papírová, myslím že stejná jako z obchodu,  ta vpravo jsou krásná vyloupnutá včera.

Samotná tykvička byla tmavě zelená s bílými podélnými pruhy - žádná neměla víc jak 20 cm. No škoda, že jsem ji nevyfotila, Sama jsem zvědavá, která semínka budou klíčit líp. Možná zdání klame a ta tmavá nevyklíčí vůbec. Ale určitě nejsou shnilá, jak jsem mylně předpokládala.

Teď si tady čtu, že lze fotku poslat velkou - tak uvidím, jaká bude ta, co přikládám, jinak pošlu znovu. Z.

porovnání pecek
porovnání pecek

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 28.12.2010 15:35

taky by me zajimalo, zda tu nekdo pozoroval v tentyz rok sazenice jedne odrudy pravokorene a naroubovane na tykev fikolistou...

pamatuji si, že si mamka kupovala naroubovaný okurky hadovky - ne ze by neplodily, ale ve finále na tom byly uplne stejne jako ty pravokoreny-proto se na toto vyptavam, diky

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 28.12.2010 18:03
Mi fíkolistá vůbec nedozrála neboť byla hóóódně pozdě vysazená. Měla asi deseticentimetrové plody když zmrzla, její semínka byla až černá a hodně placatá, asi taková jako dvojice vpravo dole na fotce.

host - 103.253 (?), 28.12.2010 19:22

Mirkovi se omlouvám - spletla jsem to - moje odpověď směřovala k dotazu  s fotkou dýně fíkolisté...

Neroubované, pravokořeněné melouny jsem sázela asi tři roky po sobě, do skleníku - jen jednou jsem měla melounek o průměru 10 cm,  jinak narostly tak dvoumetrové šlahouny a seschly. Letosjsem sadila do skleníku jen roubované, narostly tři ze dvou sazenic, ale jenom tak á tři kila - pravokořeněné venku nenarostly ani ty dva metry. Venku Leika, kupované roubovance ale bohužel bez udání odrůdy.
Podle mne je problém v tom, že trápím sazeničky dlouho doma na parapetu - pro výsadbu je druhá polovina května asi pozdě, než se zmátoří a začnou kvést, je málem srpen, a to podle některých z vás už sklízíte. A vyhřívaný skleník nemám. Každopádně to budu zkoušet dál, vždyť je to pro radost. Z.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz