Melounoviště 2010
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 28.12.2010 9:36
kdyz vidim kolik melounu jste vsichni letos sklidili, musime se jeste zeptat, zalevali jste je-ve foliovniku asi jo:-) ale venku na poli?
U nas je velke sucho, a proto se na toto ptam, zda je lze vypestovat bez dodatecne zlivky podobne jako treba tykve na semena-na j.Morave rostly bez problemu...
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 28.12.2010 10:02
Melouny se zalívají zhruba do objevení prvních plodů, potom už jen málo, roubované melouny skoro vůbec. Ve foliáku lehce tak jednou za týden, samozřejmě podle počasí. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 28.12.2010 15:16
pro Mirka - dýni fíkolistou jsem měla ze zbylého semínka z obchoidu, co mně zbyla při roubování.. Šlahouny byly skoro dvacetimetrové, aspoň 7. Kvetla pozdě, myslela jsem, že ani nedozraje.
Semínka vlevo jsou vybraná na podzim - bylo na nich hodně slizu, ještě silně zapouzdřená a, jakoby prázdná, papírová, myslím že stejná jako z obchodu, ta vpravo jsou krásná vyloupnutá včera.
Samotná tykvička byla tmavě zelená s bílými podélnými pruhy - žádná neměla víc jak 20 cm. No škoda, že jsem ji nevyfotila, Sama jsem zvědavá, která semínka budou klíčit líp. Možná zdání klame a ta tmavá nevyklíčí vůbec. Ale určitě nejsou shnilá, jak jsem mylně předpokládala.
Teď si tady čtu, že lze fotku poslat velkou - tak uvidím, jaká bude ta, co přikládám, jinak pošlu znovu. Z.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 28.12.2010 15:35
taky by me zajimalo, zda tu nekdo pozoroval v tentyz rok sazenice jedne odrudy pravokorene a naroubovane na tykev fikolistou...
pamatuji si, že si mamka kupovala naroubovaný okurky hadovky - ne ze by neplodily, ale ve finále na tom byly uplne stejne jako ty pravokoreny-proto se na toto vyptavam, diky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 28.12.2010 19:22
Mirkovi se omlouvám - spletla jsem to - moje odpověď směřovala k dotazu s fotkou dýně fíkolisté...
Neroubované, pravokořeněné melouny jsem sázela asi tři roky po sobě, do skleníku - jen jednou jsem měla melounek o průměru 10 cm, jinak narostly tak dvoumetrové šlahouny a seschly. Letosjsem sadila do skleníku jen roubované, narostly tři ze dvou sazenic, ale jenom tak á tři kila - pravokořeněné venku nenarostly ani ty dva metry. Venku Leika, kupované roubovance ale bohužel bez udání odrůdy.
Podle mne je problém v tom, že trápím sazeničky dlouho doma na parapetu - pro výsadbu je druhá polovina května asi pozdě, než se zmátoří a začnou kvést, je málem srpen, a to podle některých z vás už sklízíte. A vyhřívaný skleník nemám. Každopádně to budu zkoušet dál, vždyť je to pro radost. Z.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|