Melounoviště 2010

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?)
26.12.2010 19:58

mne ta seminka nevadi, ba naopak mi i chutnaji :-) mozna bych zacal s ranymi odrudami, ale ktere to nevim

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 25.9.2010 6:50
...pokračování

Crimson Sweet
Crimson Sweet

Red Star
Red Star

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 25.9.2010 18:19
Dnešní sklizeň...
Poslední mohykáni ve foliáku
Poslední mohykáni ve foliáku
Lajko, Sugar Baby, žlutý Princ Albert a pruhovaná Bečka medu
Lajko, Sugar Baby, žlutý Princ Albert a pruhovaná Bečka medu
KONEČNĚ zase jednou dobrý meloun.
KONEČNĚ zase jednou dobrý meloun.

Felima - (29) - 150.2 (?), 26.9.2010 9:34

Tak už mám všechny melouny sklizené.Zatím je jeden lepší jak druhý.Docela slušná úroda.Všude se nám válejí melouny.Už se těším na příští pěstování

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 28.9.2010 19:10
Úroda která je ještě na políčku
něco se ještě drží....
něco se ještě drží....

oba dva měly dutý zvuk a zaschlé úponky...
oba dva měly dutý zvuk a zaschlé úponky...
po rozkrojení je vidět menší rozdíl ;o)
po rozkrojení je vidět menší rozdíl ;o)
Tykev fíkolistá
Tykev fíkolistá

host - 103.253 (?), 25.12.2010 23:43

Z jedné sazenice tykve fíkolisté jsem měla 3 plody - 1 uhnil, z jednoho jsem vyloupala semena na podzim, ale jeden plod mi ještě trůní v obýváku, zatím krásně zelený a pevný. Kdy se má semeno správně vybírat? To, co jsem vyloupala na podzim se mi zdá divné - semínka veliká, ale dost tmavá a jakoby bez dužiny. Za tři měsíce by se měly vysévat...

Ve skleníku jsem měla dvě naroubované sazenicemelounů - vyrostly melounky tak průměr dvacet cm, ale jenom růžové a nesladké, byla jsem nedočkavá a nepočítala dny od květu.

Doporučuji ale sazenice zaštipovat, -  mnohem víc rozvětví a tak je naděje na více květů. Je něco, co může ovlivnit násadu samičích květů?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 26.12.2010 9:26

Dobre svatecni dopoledne, vzhledem k tomu, ze je u nas teplo, sucho hold musim prekonat zalivkou.., rad bych stál o doporuceni nejake odrudy vodnihi melounu, at uz zde z Ceska nebo i ze zahranici-planuji osivo objednat i zahranicni... dekuji za tip

host - 183.242 (?), 26.12.2010 19:18

Ad tykev fíkolistá - vylupuji při zpracování na podzim, semínka jsou černá a nejsou tak macatá jako např. u Goliášky nebo bezslupké, stačí udělat zkoušku klíčivosti - na vlhkou vatu jich pár dát, v teple a vlhku (nepřemočit ani nenechat vyschnout, by do týdne měly začít kklíčit.

Ad melouny - nemám zkušenosti, třeba se ozve Mirek, ale v lednovém Zahrádkáři je zmínka o českém bezsemenném melounu vodním Granat F1, ten asi vyzkouším. Elena

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 26.12.2010 19:58

mne ta seminka nevadi, ba naopak mi i chutnaji :-) mozna bych zacal s ranymi odrudami, ale ktere to nevim

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 224.42 (?), 26.12.2010 20:12

Granát se objevil již u některých prodejců. Co se týče "domácích" odrůd tak určitě rané Sugar Baby a Lajko, úrodné Arriba F1 a jistí to spolehlivý Crimson Sweet. Red Star skorý meloun je k dostání v Bauhausu ale tipl bych ho na nějaký klon Lajka.

host - 103.253 (?), 27.12.2010 10:44

Nedalo mně to, a onu tykvičku fíkolistou jsem dnes rozřízla. Semínka krásně černá /na rozdíl od podzimních hnědých/, jsou téměř bez slizu, bez blanek dužiny, stačilo jenom trošku opláchnout. Dužina zdravá, bílá, nikde nic nehnilo, ale nechutná, byť voňavá.. Celou dobu vypadala jako hezká dekorace,  v pokoji je přitom pořád kolem 21 stupňů - ústřední topení. Myslím, že teprve teď byla v úplné zralosti - stopka úplně zkroucená a suchá. Slupka krásně tmavě zelená, žebrovaná, pevná, bez žlutého nebo bílého flíčku.

Melouny - roubovance - venku i ve skleníku vyšly nastejno, obojí jsem musela opylovat ručně, stejně jako tykev fíkol.. Venku z jedné sazenice dva melounky, ale přikrývala jsem ji netkanou textilií, proto jsem je ručně opylovala, ve skleníku z každé sazenice jeden-dva ks. Byly malinké, ne jak tady u Mirků na foto,  ale za tu radost to stojí za to. Bydlím na Valašsku - cca 450 m n.m.

Ještě dotaz - kde kupujete semínka? V našem zahradkářství je jenom ona Lajka, v marketech rovněž.

Všem vám děkuji za příspěvky, dost se tady dovím, dají se srovnávat oblasti /prosím uvádějte je/, způsoby pěstování. Těším se na jaro, zřejmě asi jako všichni tady. Přeji moc dobrý rok - počasí, včelky, zdraví. ZdeňkaT.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz