Nedalo mně to, a onu tykvičku fíkolistou jsem dnes rozřízla. Semínka krásně černá /na rozdíl od podzimních hnědých/, jsou téměř bez slizu, bez blanek dužiny, stačilo jenom trošku opláchnout. Dužina zdravá, bílá, nikde nic nehnilo, ale nechutná, byť voňavá.. Celou dobu vypadala jako hezká dekorace, v pokoji je přitom pořád kolem 21 stupňů - ústřední topení. Myslím, že teprve teď byla v úplné zralosti - stopka úplně zkroucená a suchá. Slupka krásně tmavě zelená, žebrovaná, pevná, bez žlutého nebo bílého flíčku.
Melouny - roubovance - venku i ve skleníku vyšly nastejno, obojí jsem musela opylovat ručně, stejně jako tykev fíkol.. Venku z jedné sazenice dva melounky, ale přikrývala jsem ji netkanou textilií, proto jsem je ručně opylovala, ve skleníku z každé sazenice jeden-dva ks. Byly malinké, ne jak tady u Mirků na foto, ale za tu radost to stojí za to. Bydlím na Valašsku - cca 450 m n.m.
Ještě dotaz - kde kupujete semínka? V našem zahradkářství je jenom ona Lajka, v marketech rovněž.
Všem vám děkuji za příspěvky, dost se tady dovím, dají se srovnávat oblasti /prosím uvádějte je/, způsoby pěstování. Těším se na jaro, zřejmě asi jako všichni tady. Přeji moc dobrý rok - počasí, včelky, zdraví. ZdeňkaT.