Melounoviště 2009
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 5.44 (?) 9.8.2009 11:14
Jsem na tom podobně. Větší kolem 10cm mám asi 4, pak 3 pingpongáče, malých spousty. Rostou teď úplně bezvadně, ale mám taky dost obavy, jak zvládnout dorůst. Ale proti loňskému roku jsem v pěstování dost pokročila. Částečně mě to těší, částěčně taky doufám, že úspěch bude dovršen "zralým Mackem", jinak bych se zase o nějaký stupínek mohla zlepšit až v příštím roce. Tak doufejme. M.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 9.8.2009 13:13
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.26 (?), 9.8.2009 22:23
Achjo, tak u nás letos nic. Melouny se plazí mezi paprikami, šlahouny jako blázen, meloun ani jeden. Prosím, Ivett, kde seženu ten fíkovník? Že bych příští rok prubla. Díky za info!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 10.8.2009 10:12
Pokud Vám to nevyšlo letos, příští rok to jistě výjde.Fíkovník seženete na JM skoro všude.Kupovala jsem ho tuším nějak v květnu(musela bych zalistovat) a měli je v OBI a vedle je takový mini zahradnický obchudek, myslím,že jsem je viděla i v Bauhausu v rostlinách a taky byl hodně nabízen na internetu.Musíte se koukat zhruba duben, květen a jistě najdete.Je to odrůda Brown Turkey.Jsem se koukala, že přežil letoštní deště a zimu a ještě dal plody:)))) rostlinku se snažte koupit co největší (30-a více cm) stojí kolem 150,- přeji úspěch.Když neseženete, tak napište já Vám ji seženu.
Ten melounek má, ale nezdravou barvičku, potřeboval ještě spinkat.Škoda, že se musel utrhnout.Když ne nějaká nemoc, tak nějaký škůdce.Já čekám na ty seschlé šťopky-nebo kdybych zjistila, že nějak podezřele měkne.To už je většinou pozdě a je kaput.Chodím po zahrádce jak mlsnej kocour a říkám si-nebudu se tam dívat týden, ale nikdy to nevydržímsousedi si musí klepat na čelo
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.210 (?), 10.8.2009 14:52
Dobrý den,
chtěl bych se poradit do jakého sponu vyséváte melouny. Já dávám 1 x 1 m, ale zdá se mě, že je trošku rozcapuji. Asi by stačilo méně.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.119 (?), 11.8.2009 14:54
Já jsem zasadil asi 20x20 a stejně jde každý na jinou stranu, takže jsem je mohl dát ještě blíže.
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.86 (?), 12.8.2009 8:25
Tak to je hodně blízko z toho musí být prales. To mě překvapilo. Šlo mě o to abych měl co nejvíce rostlinek na menším prostoru. Uvidíme zda se ještě někdo připojí k diskuzi.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.125 (?), 12.8.2009 20:25
Normalni neroubovane rostliny bych sazel 1x1m ale roubovane melouny tak 5x5 metru kdyz vidim ten muj jak jedna roslina zabira plochu 6x5 metru a to musim spoustu slahounu zastipovat a vracet zpet, protoze na to nemam misto.Jinak je na te rostline asi 20 melounu od 3cm do 15cm a dalsi kvetou na koncich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|