Melounoviště 2009

host - 3.125 (?) 
1.8.2009 10:12
Já už nevím co mám dělat, mám sazenici roubovaného melounu která zabírá plochu asi 8 m čtverečních a za posledních 14 dní tam odkvetlo asi 15 květů s melounky.Některé odpadly hned zbylé asi 10 melounků zůstalo v průměru ve velikosti 2 cm ale dál prostě nerostou.Dneska jsem tam viděl další kvetoucí melounky tak nevím co s tím, má někdo nějakou radu?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 40.188 (?), 1.8.2009 12:05

Blahopřeji jedou Vám pěkně krásné fotky-co mě ale zaráží ten přírustek za týden 20cm??? taková rychlost??? supr.Mám jen 3 robované a ty až ted dávají melounky-ostátní jsou normální asi 3 druhy.Popravdě řečeno tento rok v tom mám velký gůláš-je to tam jak v buši:))) ani nevím, který druh je který-Vše se propletlo a zhoustlo natolik, že opravdu se tam nijak nedostanu a zalití je možné jen asi hadicí úplně na jemno.Na příšté rok je dám na folii-doufám, že plevel malinko ustoupí.Kolikpak jste říkal, že máte letos sazenic?opravdu krása-jistě budete lámat nějaký ten rekord ve váze Já těžko-ale chci překročit těch 5kg:)  ale třeba se budu divit

host - 40.188 (?), 1.8.2009 12:21

Víte co-jenže já mám těch normálních sazenic tak na 20 a roubov.3 -na takové množství jsem čekala, že bude, tak 50melounků aspon-ale počasí mě tento rok hodně naštvalo:(ikdyž teď to valí, není to jak jsem si myslela.A to jsem psala jen tu spodní číselnou hranici-jistě tam bylo více sazenic.Ale kuš babo-nemusí pršet stačí když kape najednou příjdou kroupy a nebude nic.Takže buďme rádi za to co je

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 156.5 (?), 1.8.2009 14:41
Je to na těch fotkách dosti nejasně řečeno, omlouvám se. Na prvním a druhém snímku je stejný meloun. Přírustek na jeho průměru činí cca 3 cm za 6 dní.

host - 40.188 (?), 1.8.2009 15:40

JJ já jsem taky ..., to mě mohlo napadnout 

syky1977 - (20) - 3.125 (?), 2.8.2009 14:08

Také přidám nějaké fotky, ale jak už jsem psal melounky odkvetou, potom nerostou a upadnou.Ale nakonec jsem našel jeden co začal konečně růst a druhý co vypadá také nadějně.Měl jsem dvě sazenice, ta jedna nepřežila a to co vidíte je jedna sazenice roubovaného melounu kterou musím už hodně zaštipovat jinak by byla už pocelém dvoře.

Jedna sazenice roubovaného melounu
Jedna sazenice roubovaného melounu
Neroste
Neroste
Tento vypadá že poroste
Tento vypadá že poroste
Dnes vykvetl
Dnes vykvetl
Neroste
Neroste
Včera odkvetl
Včera odkvetl
Tento jediný začal růst
Tento jediný začal růst

host - 40.188 (?), 2.8.2009 14:37

Děkujeme za fotky!!! to je divné, ale jistě nějaký odborník poradí-někdo říká nevyštipovat někdo vyštipovat-já jsem zjistila(u mě) že právě na těch koncích co utíkají roste nejvíce melounků a ted fofrem a uprostřed kde je husto a vypadá to, že tam by jich mělo být nejvíc, tak eee.Možná to bylo i tou zimou a deštěm kdoví.Můj dotaz je-pokud se zaštípnou, tak květy budou na tom stejném místě kvést stále dokola?nebo jeden šlahoun má určitý počet květů a pokud nebude s melounkem, tam smůla?nebo odkvete a ukáže se další... možná někdo poradí.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 156.5 (?), 2.8.2009 17:45
Já nezaštipuji (roubované), jen natáčím šlahouny tam kam chci aby rostly. Taky pozoruji že na těchto dlouhých výhonech je nejvíce plodů. V místech, kde byly sazenice zasazeny, jsou melouny úplně bez listů. Kroupy, následné chladno a patrně i plíseň se podepsaly na počátečním růstu, a melouny musely nasazovat na nové výhony a listy. Díky teplým nocím (16 - 20°C) tento týden nerostou již o 106 ale min. o 206! ;-)

host - 40.188 (?), 2.8.2009 22:26

Skvělé-o 206  je to tak-prostředky jsou škaredé a tam se jim nelíbí růst.Ajéje tady čtu, že se mají přehnat kroupy chjooo už je to i tady -musím jít všude zavřít okna.pěkná smršt a ten vítrbojim, bojim,tak dobrou noc.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 3.8.2009 9:08
Přírustek na průměru za 3 dny je 2cm.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Tento je největší. Odhaduji ho tak na 5 kg.
Tento je největší. Odhaduji ho tak na 5 kg.
Další kousek pro srovnání
Další kousek pro srovnání
Co den, to centimetr.
Co den, to centimetr.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025