Přihnojoval jsem jen ze začátku hnojivem na list, víceméně z důvodu rychlejšího obnovení listů (první listy a výhony mi omlátily kroupy). Mám roubované melouny na černé geotextilii a jsem z Břeclavi. Nevím sice na jaké podnoži ale předpokládám že je to nějaká dýně. No a dýně se zasadí, zalijí a pak už jen rostou. Co se týče hnojiva tak já jsem použil tekuté hnojivo na révu (postřik) nebo zálivku Kristalonem plod a květ. Nevím zda je hnojení podmínkou ale pokud mi hnojivo zbylo tak jsem ho na melouny použil. Přeji hodně zdaru.
Přeji krásný večer-to jsem já 40.188,tak konečně Vám posílám ty mé melounkové krasavice,dneska už jsem jich napočítala ke 30 juchůůů-ale ještě nejásám, jelikož v tom počtu jsou i ty malé a to je vždy tak 50 na 50.Odrůdy jsem našla asi 3.Nevíte náhodou jak se jmenuje ten do žluta?Pár jsem jich nafotila a velikost asi těch 15-17cm asi 6 kousků, další kolem 10cm a hodně je tam takových 6cm.Koukejte rostou i dva vedle sebe na rostlině .paní garážová prosíme o foto
Semínka Charleston Gray jsem koupil v Makru, ale tam prodávají semínka jen asi dva měsíce v roce. Doma jsem rostlinky rouboval na tykev Sprinter. Na jedné sazenici je 8 melounků, ale jsou malý, tak nevím jestli stihnou dozrát.
Co se týče toho světlejšího melounu tak bych si tipl, že by to mohlo být vyrostlé buď to ze semínka kupovaného melounu nebo bylo v orig. sáčku ze semeny jedno jiné. Tedy tipuju pokud kupujete osivo v ČR. jelikož zde, s několika set odrůd dostanete tak 10-15 a ty takovou slupku nemají. Mohl by to být nejaký vzdálený příbuzný odrůdě Cherleston Gray, o které je tu na diskuzi zmínka. Ten má velmi podobnou barvu slupky jen je oválný (foto dole - zkoušel jsem ho v minulých letech. Je to pozdnější odrůda ale chuťově velmi dobrá) Pokud jsou na jednom šlahounu dva rostoucí plody vedle sebe, z největší pravděpodobností jeden růst ukončí na úkor toho druhého.Není to pravidlo ale většinou to tak bývá. Nakonec přidám pár foto i já.
No to je nádhera jste šikulka taková barevnost.Já ten žlutý-no nevím těžko říci kupovala jsem u nás, ale pak jsem dostala i sáček kde bylo několik semínek nějakých Arabských melounů-jenže pak se to nějak propletlo jak jsem po dvakrát přesazovala zmrzlé a opravdu nevim, zda je to on nebo jak píšete nějaké semínko co bylo v sáčku omylem od nás.Každopádně ty Arabské jsem si představovala, tak jako máte ten podlouhlý Charlston-to je nádhera.Takže příští rok už mám jasno a copak ten velký žluty meloun na té barevné fotce?Vlastně mě napadlo kolikpak váží v dospělostí ten podlouhlý? Moc děkujeme nádhera