Melounoviště 2009

syky1977 - (20) - 3.125 (?)
9.8.2009 8:24
Tak po týdnu přidávám nějaké fotky, konečně se růst melounů pořádně rozjel i u mně, doufám že stihnou ještě dozrát.
č.1 před týdnem 2,5cm
č.1 před týdnem 2,5cm
č.1 dnes-9,5cm,roste jako z vody
č.2 před týdnem po odkvětu
č.2 dnes 6.5 cm
č.2 dnes 6.5 cm
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 249.7 (?), 4.8.2009 5:51
Ahoj vsichni, chci se zeptat jestli v prubehu rustu plodu necim prihnojujete a popripade cim a v jakych davkach.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 4.8.2009 10:26
Přihnojoval jsem jen ze začátku hnojivem na list, víceméně z důvodu rychlejšího obnovení listů (první listy a výhony mi omlátily kroupy). Mám roubované melouny na černé geotextilii a jsem z Břeclavi. Nevím sice na jaké podnoži ale předpokládám že je to nějaká dýně. No a dýně se zasadí, zalijí a pak už jen rostou. Co se týče hnojiva tak já jsem použil tekuté hnojivo na révu (postřik) nebo zálivku Kristalonem plod a květ. Nevím zda je hnojení podmínkou ale pokud mi hnojivo zbylo tak jsem ho na melouny použil. Přeji hodně zdaru.
19.7.2009
19.7.2009
3.8.2009 - díky teplým nocím roste jako z "vody".
3.8.2009 - díky teplým nocím roste jako z "vody".

ivettttt - (5) - 40.188 (?), 4.8.2009 21:16

Přeji krásný večer-to jsem já 40.188,tak konečně Vám posílám ty mé melounkové krasavice,dneska už jsem jich napočítala ke 30 juchůůů-ale ještě nejásám, jelikož v tom počtu jsou i ty malé a to je vždy tak 50 na 50.Odrůdy jsem našla asi 3.Nevíte náhodou jak se jmenuje ten do žluta?Pár jsem jich nafotila a velikost asi těch 15-17cm asi 6 kousků, další kolem 10cm a hodně je tam takových 6cm.Koukejte rostou i dva vedle sebe na rostlině .paní garážová prosíme o foto

Představuji Vám moje políčko:))) nekoukejte na plevel:)))
Představuji Vám moje políčko:))) nekoukejte na plevel:)))
Políčko z druhé str.tento rok folie jen na bocích,příští rok na stoprocent po celém
Políčko z druhé str.tento rok folie jen na bocích,příští rok na stoprocent po celém
První 15-17cm název nevím-že-by Crimson Symson či jak:)))))
První 15-17cm název nevím-že-by Crimson Symson či jak:)))))
Menší....ten lístek tam je z vína:)
Menší....ten lístek tam je z vína:)
To je myslím vodní že?
To je myslím vodní že?
Bez názvu
Bez názvu
A jakpak se jmenuje tento krasavec?nějaký světlý oproti ostatním-jistě poradéte:))
A jakpak se jmenuje tento krasavec?nějaký světlý oproti ostatním-jistě poradéte:))
Dva bubáci
Dva bubáci
A těchto je tam spousta
A těchto je tam spousta

ivettttt - (5) - 40.188 (?), 4.8.2009 21:35

Tak a ještě dvě poslední princezny

jsou vedle sebe-vydrží?kdoví
jsou vedle sebe-vydrží?kdoví
Bez názvu
Bez názvu
Uuuuuffff tolik fotek-doufám,že jsem Vám aspoň trochu pohladila očko a te´ď zase vy-dobrou noc
Uuuuuffff tolik fotek-doufám,že jsem Vám aspoň trochu pohladila očko a te´ď zase vy-dobrou noc

Š.K - (10) - 108.37 (?), 5.8.2009 20:19

Ještě jsem tu neviděl žádné "šišouny" tak přidávám pár fotek.

Charleston Gray
Charleston Gray
Charleston Gray
Charleston Gray
Když bude hezké počasí tak snad budou vypadat takto :-)
Když bude hezké počasí tak snad budou vypadat takto :-)

host - 3.125 (?), 5.8.2009 21:10
Pěkní šišouni, kdepak jste sehnal semínka také bych takové chtěl na příští rok.

Š.K - (10) - 108.37 (?), 5.8.2009 21:31

Semínka Charleston Gray jsem koupil v Makru, ale tam prodávají semínka jen asi dva měsíce v roce. Doma jsem rostlinky rouboval na tykev Sprinter. Na jedné sazenici je 8 melounků, ale jsou malý, tak nevím jestli stihnou dozrát.

MZ - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 175.250 (?), 5.8.2009 21:11

Co se týče toho světlejšího melounu tak bych si tipl, že by to mohlo být vyrostlé buď to ze semínka kupovaného melounu nebo bylo v orig. sáčku ze semeny jedno jiné. Tedy tipuju pokud kupujete osivo v ČR. jelikož zde, s několika set odrůd dostanete tak 10-15 a ty takovou slupku nemají. Mohl by to být nejaký vzdálený příbuzný odrůdě Cherleston Gray, o které je tu na diskuzi zmínka. Ten má velmi podobnou barvu slupky jen je oválný (foto dole - zkoušel jsem ho v minulých letech. Je to pozdnější odrůda ale chuťově velmi dobrá) Pokud jsou na jednom šlahounu dva rostoucí plody vedle sebe, z největší pravděpodobností jeden růst ukončí na úkor toho druhého.Není to pravidlo ale většinou to tak bývá. Nakonec přidám pár foto i já.

něco k pousmání
něco k pousmání
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Paleta barev
Paleta barev
Bez názvu
Bez názvu
Charleston gray
Charleston gray

host - 40.188 (?), 6.8.2009 10:22

No to je nádhera jste šikulka taková barevnost.Já ten žlutý-no nevím těžko říci kupovala jsem u nás, ale pak jsem dostala i sáček kde bylo několik semínek nějakých Arabských melounů-jenže pak se to nějak propletlo jak jsem po dvakrát přesazovala zmrzlé a opravdu nevim, zda je to on nebo jak píšete nějaké semínko co bylo v sáčku omylem od nás.Každopádně ty Arabské jsem si představovala, tak jako máte ten podlouhlý Charlston-to je nádhera.Takže příští rok už mám jasno a copak ten velký žluty meloun na té barevné fotce?Vlastně mě napadlo kolikpak váží v dospělostí ten podlouhlý? Moc děkujeme nádhera

syky1977 - (20) - 3.125 (?), 9.8.2009 8:24
Tak po týdnu přidávám nějaké fotky, konečně se růst melounů pořádně rozjel i u mně, doufám že stihnou ještě dozrát.
č.1 před týdnem 2,5cm
č.1 před týdnem 2,5cm
č.2 dnes 6.5 cm
č.2 dnes 6.5 cm
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu