Proboha, to je mi vás taky moc líto. Bydlím na sedlčansku, takže jsme to měli asi o fous. Já sice vím, že jsou na světě horší věci, ale obrečela bych to hrozně.
Proboha, to je mi vás taky moc líto. Bydlím na sedlčansku, takže jsme to měli asi o fous. Já sice vím, že jsou na světě horší věci, ale obrečela bych to hrozně.
Tak já jsem 29.7. dopadla s kroupami podobně, také na Táborsku. Hned druhý den jsme odjeli na dovolenou, tak přidávám fotky až teď. Ten den jsem na to stejně neměla ani sílu. Po příjezdu z dovolené jsou z rajčat jen oholené klacky a z některých sem tam vyrostl zálistek. A také jsem přišla o svůj jediný meloun a papriky .
Upřímná soustrast na Vysočinu p.Zdenci. U Prahy byla krátká větrná smršť s lijákem asi 25 mm. Škody minimální, spadlo pár broskviček, z nich část dojde. Voda pomohla, vše bylo vysušené. J.
U nás v HK moooc lilo, vichřice... Ale jen mám rozválené mečíky a cínie a jedna jablůňka s hodně jablíčky skoro ležela. Je fakt, že kůl dostala až dnes. Jak se ale změnilo počasí, ochladilo, jasná obloha, dlouhé stíny... No hotovej podzim.
Sice příspěvek z loňska, ale zareaguji. Přesně toho se taky bojím. Celý rok se těším na léto, pak hop hop a je to pryč. Ten vítr znám. A pak je ještě jeden, na konci léta, je studený a zajede až ke kořínkům vlasů a mně z toho naskočí husí kůže, že je to už zase tady. Další věc, která mi spolehlivě připomene končící léto jsou psací potřeby pro děti do školy v obchodech. Vloni se v jednom nejmenovaném velkém hypermarketu s nimi roztáhli dokonce v sekci ovoce zelenina. Jen jsem tam vešla, udělalo se mi mdlo.
Tak si tady můžeme každý rok trochu postěžovat, každé léto přijde nějaká pohroma, ale my stejně ty naše rostlinky ošetříme a budeme doufat v pěknou příští úrodu.
U nás jsou letos parádní rajčata, broskve a pěkně vypadají jablka a hrušky.
Léto budiž pochváleno! J.