Jaké tyčky k rajčatům?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.34 (?), 8.6.2009 21:19
Naopak, nedostatek železa způsobuje žloutnutí listů.Staří praktici zapravovali do půdy železné piliny.Případně nasypali do kbelíku železné piliny atd.,nechali zrezavět a zalili.Dnes stříkáme listovými hnojivy abychom dodali mimo jiné železo.Pepík
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 70.100 (?), 9.6.2009 6:22
Ale už jste opravdu jinde. Jak souvisí chloróza s tyčkami k rajčatům? Přece nebudu řešit chlorózu používáním rezatých tyček? (možná by to fungovalo). Mě šlo o to, že roxor, rozumějme železo do betonu je
a: porvrchově drsné a má výstupky, není to hladká tyč.
b: okamžitě na povětrnosti zrezne úplně zcela. Ty rezaté šupiny a okuje jsou ostré.
Když k takové rezaté drsné tyči uvážete rostlinu, bude jí to poškozovat. Ne tím, že se jí to nebude líbit esteticky, ale že jí to oškrábe.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 70.100 (?), 9.6.2009 10:42
Nevím, jestli nežiju v nějakým paralelním vesmíru, ale ty časy mi přijdou nějak divný.
A ještě k autorovi blogu - návodu na buňky. Podle popisu žije v Brně, tedy má podmínky velmi příznivé. Na fotkách je vidět kus - asi vápencové skály, to je, jakoby tam měl ústřední topení. To se to pěstuje a radí. Ať to zkusí na Vysočině v 550 metrech na severním úbočí mrazové kotliny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vili - Bronzový Zahrádkář (81) - 57.182 (?), 9.6.2009 19:32
Na fotech je chybný datum 7. 7., ná tam být 7. 6. 2009, nestihl jsem to opravit.
Nežiji v Brně ale v Praze, skála je pískovec, zahrada na severozápad, takže žádné ústřední topení, naopak dosti cloní slunci. I v 550 metrech se dá pěstovat, nutno se tomu přizpůsobit. Foliják se dvěma fóliemi, nebo také ve folijáku mít pařník, kde sklo nahrazuje folie.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|