Jaká rajčata pěstujete

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 38.191 (?)
13.1.2024 8:03
Nebyl jsem přihlášen, tak pod nickem Tastier F1 jsem měl v loni a světe div se, když jsem šel okolo utrhl jsem si hop raději než startF1 a to je co již co říci, velikost vyhovuje, nepraská, sice trochu tvrdší, ale chuť vynikající - přesto - Jak Vám chutnala ta Zlatava se srovnáním s TastierF1? Mám letos koupeno na vyzkoušení i Citrino a z malých, která nepreferuji, protože jsou moc malá Spencer, Tigrino, Blumko, Datlo pokud něco znáte, napište zkušenosti Tvrdost uvidíme, ale hlavně mi jde o chuť a nejvíc šťavnatost. Vcelku mne udivuje, že lidé a děti dávají přednost masitým rajčatům. 100.lidí 100 chutí. Důvod proč to píšu. Chtěl bych najít chutná, nepraskající nehybridní rajčata, Plíseň si ohlídám větráním skleníku, protože v Krkonoších se nedají pěstovat venku. Také bych rád našel nehybridní, nehořkou stolní okurku, ale to bude problém. Kupoval jsem IWU, ale v loni snad všechny plody hořké. Mám ještě okurku Beth Alpha. Ta byla dobrá, ale mé překvapení bylo, že já na sáčku nemám napsaný F1, ale jsou i sáčky s F1. Přitom čísla na sášku(asi odrůdová) byla stejná. S paprikami problém není. Je takové množství nehybridů. Chtěl bych si dělat semena co jde sám a zkřížení zde nehrozí, neb sousedi nic nepěstují a jen sekají trávu, Díky
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 19:45

po delsich zkoumanich na netu jsem se rozhodl pro odrudu Akron F1, nepestoval tu nekdo z vas tuto odrudu?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.1.2013 19:52

LSL odrůda, ty bývají tvrdé a bez chuti.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 20:08

s tou chuti se neda nic delat, ale zrovna tvrdost a skladovatelnost je v tomto pripade nutnejsi, mel jste Mirku s ni tedy osobni zkusenost?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.1.2013 20:23

S ním přímo ne, ale nějaké jiné tohoto typu jsem chvíli měl. Plody pěkné jeden jako druhý, rovnoměrně vybarvené ale již při rozkrojení byl vidět na řezu téměř bílý střed stěny plodu. Chce to prubnout.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 21:21

vloni jsem mel Petula RZ-podobneho typu, bohuzel jsou jisz semena stara a nova jsou jen v giga baleni, samozrejme, ze chutove na Torino nemely, ale zas propadak to take nebyl - tim, ze nejsou pestovana hydroponicky tak to neni uplne strasne.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 6.1.2013 22:10

Rajče někdy klíčí i po deseti letech, zkuste vyset.  J.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 22:39

neco asi vyklici, ale zadna slava to nebude, radsi se na nej moc spolehat nebudu, ale urcite jej vyseju, objednal jsem Akron F1 a pak jeste Tastier F1 - jakozto,,komercni´´odrudy

Jinak jsem chtel pochvalit odrudu Zlatava - urcite je odolna na plisen-aspon u me, ma tvrde plody, pomalu prezravaji, hlavne barva je zajimava.

host - 38.191 (?), 13.1.2024 8:02
Tastier F1 jsem měl v loni a světe div se, když jsem šel okolo utrhl jsem si hop raději než startF1 a to je co již co říci, velikost vyhovuje, nepraská, sice trochu tvrdší, ale chuť vynikající - přesto - Jak Vám chutnala ta Zlatava se srovnáním s TastierF1? Mám letos koupeno na vyzkoušení i Citrino a z malých, která nepreferuji, protože jsou moc malá Spencer, Tigrino, Blumko, Datlo pokud něco znáte, napište zkušenosti Tvrdost uvidíme, ale hlavně mi jde o chuť a nejvíc šťavnatost. Vcelku mne udivuje, že lidé a děti dávají přednost masitým rajčatům. 100.lidí 100 chutí. Důvod proč to píšu. Chtěl bych najít chutná, nepraskající nehybridní rajčata, Plíseň si ohlídám větráním skleníku, protože v Krkonoších se nedají pěstovat venku. Také bych rád našel nehybridní, nehořkou stolní okurku, ale to bude problém. Kupoval jsem IWU, ale v loni snad všechny plody hořké. Mám ještě okurku Beth Alpha. Ta byla dobrá, ale mé překvapení bylo, že já na sáčku nemám napsaný F1, ale jsou i sáčky s F1. Přitom čísla na sášku(asi odrůdová) byla stejná. S paprikami problém není. Je takové množství nehybridů. Chtěl bych si dělat semena co jde sám a zkřížení zde nehrozí, neb sousedi nic nepěstují a jen sekají trávu, Díky

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 38.191 (?), 13.1.2024 8:03
Nebyl jsem přihlášen, tak pod nickem Tastier F1 jsem měl v loni a světe div se, když jsem šel okolo utrhl jsem si hop raději než startF1 a to je co již co říci, velikost vyhovuje, nepraská, sice trochu tvrdší, ale chuť vynikající - přesto - Jak Vám chutnala ta Zlatava se srovnáním s TastierF1? Mám letos koupeno na vyzkoušení i Citrino a z malých, která nepreferuji, protože jsou moc malá Spencer, Tigrino, Blumko, Datlo pokud něco znáte, napište zkušenosti Tvrdost uvidíme, ale hlavně mi jde o chuť a nejvíc šťavnatost. Vcelku mne udivuje, že lidé a děti dávají přednost masitým rajčatům. 100.lidí 100 chutí. Důvod proč to píšu. Chtěl bych najít chutná, nepraskající nehybridní rajčata, Plíseň si ohlídám větráním skleníku, protože v Krkonoších se nedají pěstovat venku. Také bych rád našel nehybridní, nehořkou stolní okurku, ale to bude problém. Kupoval jsem IWU, ale v loni snad všechny plody hořké. Mám ještě okurku Beth Alpha. Ta byla dobrá, ale mé překvapení bylo, že já na sáčku nemám napsaný F1, ale jsou i sáčky s F1. Přitom čísla na sášku(asi odrůdová) byla stejná. S paprikami problém není. Je takové množství nehybridů. Chtěl bych si dělat semena co jde sám a zkřížení zde nehrozí, neb sousedi nic nepěstují a jen sekají trávu, Díky

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 22:44

Jestliže pan Mirek napsal, že je to odrůda LSL (jistě se podíval na web firmy, která tuto odrůdu nabízí- mám dojem, že je to Seva Seed), tak bych to nikdy nepěstoval. Je to přesně supermarketové rajče, které nikdy chuťově nedozraje. To si málokdy koupím v zimě, a to jen když cítím "absťák" z nedostatku rajčat. Nevidím důvod, proč si taková rajčata pěstovat na zahradě- snad jen proto, že by je sousedi obdivovali. Možná to píšu tvrdě, ale to mně jistě odpustíte.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024