Jaká rajčata pěstujete
|
|
|
|
host - 38.191 (?) 13.1.2024 8:02
Tastier F1 jsem měl v loni a světe div se, když jsem šel okolo utrhl jsem si hop raději než startF1 a to je co již co říci, velikost vyhovuje, nepraská, sice trochu tvrdší, ale chuť vynikající - přesto -
Jak Vám chutnala ta Zlatava se srovnáním s TastierF1?
Mám letos koupeno na vyzkoušení i Citrino a z malých, která nepreferuji, protože jsou moc malá Spencer, Tigrino, Blumko, Datlo pokud něco znáte, napište zkušenosti
Tvrdost uvidíme, ale hlavně mi jde o chuť a nejvíc šťavnatost. Vcelku mne udivuje, že lidé a děti dávají přednost masitým rajčatům. 100.lidí 100 chutí.
Důvod proč to píšu. Chtěl bych najít chutná, nepraskající nehybridní rajčata, Plíseň si ohlídám větráním skleníku, protože v Krkonoších se nedají pěstovat venku.
Také bych rád našel nehybridní, nehořkou stolní okurku, ale to bude problém. Kupoval jsem IWU, ale v loni snad všechny plody hořké.
Mám ještě okurku Beth Alpha. Ta byla dobrá, ale mé překvapení bylo, že já na sáčku nemám napsaný F1, ale jsou i sáčky s F1. Přitom čísla na sášku(asi odrůdová) byla stejná.
S paprikami problém není. Je takové množství nehybridů.
Chtěl bych si dělat semena co jde sám a zkřížení zde nehrozí, neb sousedi nic nepěstují a jen sekají trávu,
Díky
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 22:39
neco asi vyklici, ale zadna slava to nebude, radsi se na nej moc spolehat nebudu, ale urcite jej vyseju, objednal jsem Akron F1 a pak jeste Tastier F1 - jakozto,,komercni´´odrudy
Jinak jsem chtel pochvalit odrudu Zlatava - urcite je odolna na plisen-aspon u me, ma tvrde plody, pomalu prezravaji, hlavne barva je zajimava.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.191 (?), 13.1.2024 8:02
Tastier F1 jsem měl v loni a světe div se, když jsem šel okolo utrhl jsem si hop raději než startF1 a to je co již co říci, velikost vyhovuje, nepraská, sice trochu tvrdší, ale chuť vynikající - přesto -
Mám letos koupeno na vyzkoušení i Citrino a z malých, která nepreferuji, protože jsou moc malá Spencer, Tigrino, Blumko, Datlo pokud něco znáte, napište zkušenosti
Tvrdost uvidíme, ale hlavně mi jde o chuť a nejvíc šťavnatost. Vcelku mne udivuje, že lidé a děti dávají přednost masitým rajčatům. 100.lidí 100 chutí.
Důvod proč to píšu. Chtěl bych najít chutná, nepraskající nehybridní rajčata, Plíseň si ohlídám větráním skleníku, protože v Krkonoších se nedají pěstovat venku.
Také bych rád našel nehybridní, nehořkou stolní okurku, ale to bude problém. Kupoval jsem IWU, ale v loni snad všechny plody hořké.
Mám ještě okurku Beth Alpha. Ta byla dobrá, ale mé překvapení bylo, že já na sáčku nemám napsaný F1, ale jsou i sáčky s F1. Přitom čísla na sášku(asi odrůdová) byla stejná.
Chtěl bych si dělat semena co jde sám a zkřížení zde nehrozí, neb sousedi nic nepěstují a jen sekají trávu,
Díky
|
|
|
|
|
|
|
obo - Stříbrný Zahrádkář (115) - 38.191 (?), 13.1.2024 8:03
Nebyl jsem přihlášen, tak pod nickem
Díky
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 22:44
Jestliže pan Mirek napsal, že je to odrůda LSL (jistě se podíval na web firmy, která tuto odrůdu nabízí- mám dojem, že je to Seva Seed), tak bych to nikdy nepěstoval. Je to přesně supermarketové rajče, které nikdy chuťově nedozraje. To si málokdy koupím v zimě, a to jen když cítím "absťák" z nedostatku rajčat. Nevidím důvod, proč si taková rajčata pěstovat na zahradě- snad jen proto, že by je sousedi obdivovali. Možná to píšu tvrdě, ale to mně jistě odpustíte.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|