Jak poznam uzraly plod papriky?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 105.103 (?), 7.8.2011 12:42, zobrazeno: 64496x
Chci se zeptat, jak poznam, ze je plod uzraly a mohu ho utrhnout? Nebo spadne sam? Mam vysazene cervene papriky a zatim jsou vsechny zelene, uz jsou vice jak 14 dni ve stejne velikosti, tak nevim, mam cekat az se zacnou zbarvovat? Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.2 (?), 7.8.2011 14:22
Zrovna stejný problém řeším také. Vždy jsem nechávala papriky dozrát na rostlině, nebo alespoň do 70% červené barvy. Letos mi však sousedka povídá: ty jsou ale veliké, proč už je neutrhneš a nenecháš dozrát doma?
Dozrají papriky utržené v technické zralosti (zelené) do botanické zralosti (červené) i po utržení? a kde je nejlépe nechat dozrát? Děkuji, Lenča
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.2 (?), 7.8.2011 14:56
Děkuji, Vám Mirku, za odpověď. Mám raději sladší plody, tak budu pokračovat v čekání na červenou.
Ano, jedná se o papriky velkoplodé + "kozí rohy" (ty dozrávají dříve a rychleji) + letos díky diskuzi zde zkouším i Amy a Hamík. Ale ještě bez ochutnání. 400m.n.m.. Lenča
|
|
 |
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 32.26 (?), 7.8.2011 15:07
tusim, ze Amy a Superamy, PCR jsou odrudy pro sklizen za zelena...
jinak ja uz kozi rohy (Palivec) z venku sklizim cerveny, tez odruda Korál je zrala, tak je budu plnit kozim syrem :) a dnes jsem sklizel jiz cervene odrudy Kirke a Rákosníček
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|