Papriky a rajčata pěstuji pod plechovým krytem ve tvaru obráceného pravoúhlého U. Kryt mám z leštěného nerezu, ale je použitelné cokoliv, co trochu slušně odráží světlo, v nouzi lze stěny obložit či vylepit alobalem. Přední a zadní stěna je volná, "aby to luftovalo". V ose pod stropem je zářivka, dobu svícení mám nastavenou spínačkama podle času východu a západu slunce + 30 min navíc, jednou za 7-10 dní spínačky přeřídím. Vrcholky rostlin jsou vzdálené od zářivky max. 10 cm, proto mám nejdříve podloženo platíčko s rostlinama, a jak rostou postupně snižuji podložení. Když už nemůžu jít níž s rostlinama, tak naopak podkládám tunel. Jako zdroj světla používám běžnou zářivku T5, podstatné je ovšem, aby měla barevnou teplotu 6000-6700K. Délka zářivky podle délky tunelu, resp. naopak - tunel podle zářivky. Šířka tunelu je cca 20cm na jednu zářivku. Rostliny mají výšku cca 1/3 až 1/2 proti těm, které jsou za oknem (při stejném nebo větším počtu listů) a sytou zelenou barvu. Dříve také nasazují na květ.
Pro letošní rok připravuji modifikaci, kdy použiji pouze polovinu tunelu (ve tvaru obráceného L) a umístím jej za nad rostliny u okna. Také letos experimentuji s LED o vlnové délce 650nm a 455nm. VJK